LUK
  • Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

  • 00:10
Uden for beskæftigelse
31. jan. 2018
Debat: Kan vi give det sociale frikort et mere seriøst forsøg?
Mange socialt udsatte kan på grund af svære sociale problemer og sygdom ikke arbejde fuld tid på det almindelige arbejdsmarked, men vil gerne bidrage med dét, de kan. Regeringen foreslår nu, at der indføres et socialt frikort i 2019 og 2020, som giver socialt udsatte ret til en årlig skattefri arbejdsindkomst på op til 20.000 kr., uden at man bliver trukket i f. eks. kontanthjælp. Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Politiken den 31. januar 2018, Sektion 2 (Kultur), Side 7 (Debat).
Læs nyhed
Psykisk lidelse
03. jan. 2018
Reportage fra konference om retspsykiatri
Den 27. november 2017 afholdt Rådet konference om retspsykiatri på Hotel Scandic Copenhagen. Her kan du læse en reportage fra dagen, skrevet af journalist og læge Birgitte Vange.
Læs nyhed
Øvrigt
15. dec. 2017
Debat: Socialt udsatte i udkantskommuner
Social udsathed opfattes nok af mange som et storbyfænomen. Men sådan er det absolut ikke. Socialt udsatte lever også udenfor de store byer - men der findes ikke ret meget viden om forholdene for socialt udsatte borgere og  om det sociale arbejde i udkantskommunerne. Hvordan er det at leve i et tyndt befolket område som socialt udsat? Og hvordan fungerer den sociale indsats i de områder? Det er noget af det, som Rådet for Socialt Udsatte har forsøgt at finde svar på i en ny undersøgelse. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Arbejderen, den 15. december 2017, 1. sektion, side 3.
Læs nyhed
Psykisk lidelse
15. dec. 2017
Oplæg fra konference om retspsykiatri
Den 27. november 2017 afholdt Rådet konference om retspsykiatri på Hotel Scandic Copenhagen. Se eller gense præsentationer og oplæg fra konferencen her.
Læs nyhed
Øvrigt
15. dec. 2017
Oplæg fra konferencen "Livet på kanten - i udkanten"
Rådet for Socialt Udsatte afholdt den 13. december 2017 en konference om social udsathed i udkantskommuner. Du finder her slides fra dagens oplæg:
Læs nyhed
Øvrigt
13. dec. 2017
Pressemeddelelse: Storbyer bør lære af udkantskommunernes sociale indsats
Der er fordele ved at være socialt udsat i en udkantskommune. Det tyder Rådet for Socialt Udsattes nye undersøgelse på. Adgang til betalelige boliger og en mere individuel og fleksibel social indsats fra kommunen er noget af det, der værdsættes særligt blandt udsatte i udkantskommuner.
Læs nyhed
Øvrigt
08. dec. 2017
Debat: Udsat for udflytning
For et års tid siden flyttede Rådet for Socialt Udsattes sekretariat til Rønne.Det skete som led i regeringens plan om udflytning af statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet til det øvrige Danmark -det såkaldte Udkantsdanmark. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Bornholms Tidende, den 2. december 2017, 1. sektion, side 30.
Læs nyhed
Øvrigt
06. dec. 2017
Kronik: Ny retning for socialpolitikken
Socialpolitik bør grundlæggende handle om, hvordan samfundet støtter det enkelte menneske i at kunne leve sit liv med højest mulig livskvalitet - også i modgang. Om hvordan samfundet kan skabe de rammer, der gør, at alle har mulighed for at leve et godt liv - også selvom det er på en måde, som adskiller sig fra den gængse. Også når sygdom eller sociale problemer gør det svært at passe ind i den gennemsnitlige danskers liv med 9-17-job, "villa, Volvo og vovse". Af Jann Sjursen. Indlægget er bragt i Kristeligt Dagblad den 4. december, 1. sektion, side 11.
Læs nyhed
Øvrigt
28. nov. 2017
Børne- og socialministeren udnævner nye medlemmer til Rådet for Socialt Udsatte
Børne- og socialminister Mai Mercado udpeger per 1. januar nye medlemmer til Rådet for Socialt Udsatte. Det nye råd vil fortsat have Jann Sjursen som formand og have fokus på brugerperspektiver på social udsathed.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
13. nov. 2017
Debat: Alle har ret til en ordentlig behandling - også på Sjælland
Sundhedsvæsenet er generelt ikke godt nok gearet til at rumme socialt udsatte borgere - det viser Rådet for Socialt Udsattes undersøgelser. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Sjællandske, den 11. november 2017, 2. sektion, side 15. Desuden versionering i Nordjyske Stiftstidende den 11. november samt Fyens Stiftstidende, Århus Stiftstidende og Jyske Vestkysten den 13. november. 
Læs nyhed
Lokale udsatteråd
13. nov. 2017
Rådet udgiver video om lokale udsatteråd
Udsatte stemmer bliver flere og flere. De har brug for et lokalt udsatteråd som talerør. Men hvad er et lokalt udsatteråd? Hvad laver de? Hvem nedsætter et udsatteråd? Få svar på det, og meget mere i videoen om lokale udsatteråd.
Læs nyhed
Lokale udsatteråd
13. nov. 2017
Pressemeddelelse: Flere kommuner bør have et lokalt udsatteråd
36 af landets 98 kommuner har i dag valgt at nedsætte et lokalt udsatteråd. Men der er brug for langt flere,mener formand for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen. Lokale udsatteråd, der fungerer som talerør forsocialt udsatte borgere i kommunerne, bør være et tema til dette års kommunal- og regionalvalg.
Læs nyhed
1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 32