LUK
  • Man får bare lyst til at lukke ned for alt og isolere sig, fordi man ikke har råd til at leve Mand, 27 år, om fattigdom

  • 00:10
Hjemløshed
13. okt. 2017
Rådet for Socialt Udsattes input til hjemløsehandlingsplan
Rådet for Socialt Udsatte har en række input til regeringens hjemløseplan, som indgår i de satspuljeforhandlinger, der starter i dag.
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
09. okt. 2017
Debat: Revision af reglerne om førtidspension er ikke nok
Der er behov for at præcisere lovgivningen om førtidspension. Selv beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er endelig nået frem til den konklusion. Rådet for Socialt Udsatte hilser det velkomment, at ministeren nu - efter en endeløs række af historier om meget syge mennesker, der er sendt i udsigtsløse arbejdsprøvninger, og kommuner, der administrerer loven vidt forskelligt - er klar i spyttet om, at der skal gøres noget Af Jann Sjursen, formand for Rådet for socialt udsatte. Indlægget er bragt i Jyllands-Posten, den 8. oktober 2017, Sektion 1 (1. Sektion), Side 26 (Debat).
Læs nyhed
Øvrigt
05. okt. 2017
Debat: Historien om en udflytning fra København til Rønne
Det har kostet på flere planer at flytte Rådet for Socialt Udsatte. Men det har også været positivt. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Politiken den 5. oktober 2017, Sektion 2 (Kultur), Side 9 (Debat).
Læs nyhed
Øvrigt
05. okt. 2017
Rådet samlede sociale aktører til stormøde - find opsamlingen her
24 timer sammen om en fælles sag.
Læs nyhed
Øvrigt
03. okt. 2017
Debat: Lokale initiativer må ikke glemmes i civilsamfundsstrategi
I regeringens strategi for fremtidens civilsamfund bør man være opmærksom på, at samskabelse mellem etablerede ngo’er og det offentlige ikke sluger alle ressourcer på bekostning af den lokalt forankrede frivillighed. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Altinget Social og Altinget Civilsamfund, den 03.10.2017.
Læs nyhed
Hjemløshed
26. sep. 2017
Pressemeddelelse: Hver syvende mand på kontanthjælp bliver hjemløs
15 procent af mænd på kontanthjælp i alderen 30-49 år oplever at blive hjemløse - det viser den seneste undersøgelse af veje ind og ud af hjemløshed, som VIVE offentliggør i dag.
Læs nyhed
Hjemløshed
07. sep. 2017
Debat: Alderdom på gaden
Både antallet af unge og ældre hjemløse er steget voldsomt. Det må være slut med den hidtidige laden stå til, mens udviklingen går den forkerte vej. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Arbejderen, torsdag 07. september 2017, 1. sektion, side 5.
Læs nyhed
Hjemløshed
02. sep. 2017
Debat: Stigende hjemløshed er et symptom på en forfejlet politik
Flere socialt udsatte borgere sendes ud i håbløshed og en andel af dem er de mennesker, som nu udgør tal i hjemløsestatistikken. Det er resultatet af en fejlslagen social- og beskæftigelsespolitik. Og det er dét, debatten bør handle om, frem for symbolske love mod tiggeri. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Politikens debatsider den 1. september 2017.
Læs nyhed
Hjemløshed
01. sep. 2017
Pressemeddelelse: Fejlslagen politik er årsag til flere hjemløse
Mens kontanthjælpsloft, 225-timers-regel og øget straf for tiggeri har politisk flertal bag sig, stiger hjemløsheden. Den politiske vilje til at gennemføre tiltag, som generelt forebygger udstødelsen af mennesker i Danmark, ser ikke ud til at være til stede. Finanslovsforslaget for 2018, præsenteret i går, nævner ikke hjemløshed med et ord.
Læs nyhed
Lokale udsatteråd
28. aug. 2017
Rådet udgiver valgavisen Udsatte Stemmer
Rådet for Socialt Udsatte har i forbindelse med kommunal- og regionsrådsvalget 2017 udgivet valgavisen Udsatte Stemmer. Formålet med valgavisen er at opfordre socialt udsatte til at gøre deres stemme gældende ved det kommende valg.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
28. aug. 2017
Pressemeddelelse: Minister møder mere end 1.000 socialt udsatte til Brugernes Bazar i Odense
Børne- og socialminister Mai Mercado åbner dette års udgave af arrangementet Brugernes Bazar, den 30. august i Kongens Have i Odense. Bazaren er socialt udsattes eget ”Folkemøde”, hvor mere end 1.000 socialt udsatte, politikere og organisationer mødes til politisk debat og fælleskab.
Læs nyhed
Fattigdom
12. jul. 2017
Ny rapport: Danmark har meget arbejde forude for at indfri FN's verdensmål
I en ny rapport ”What will Denmark Look like in 2030” vurderer 28 danske civilsamfundsorganisationer Danmarks indsats for at indfri FNs verdensmål for bæredygtig udvikling.
Læs nyhed
1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 31