Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Seneste nyt fra Rådet

Her kan du finde alle nyheder, pressemeddelelser, debatindlæg mv. fra Rådet for Socialt Udsatte. Du kan søge på årstal, indsatsområde eller ved at indtaste et specifikt søgeord i felterne herunder.

Øvrigt
06. maj 2019
Book en ildsjæl fra Rådet for Socialt Udsatte til dit folkemødearrangement
Flere af Rådets medlemmer er til stede på Folkemødet 2019 - har du brug for en af dem til dit folkemødearrangement?
Læs nyhed
Øvrigt
03. maj 2019
Rådet afholder to arrangementer på Folkemødet 2019
Kom og hør Rådets spændende debatter på årets Folkemøde. Temaerne for de to arrangementer er henholdsvis sundhed og fattigdom. Begge afholdes fredag den 14. juni.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
29. apr. 2019
Pressemeddelelse: Socialt udsatte føler sig diskrimineret af sundhedsvæsenet
Ny rapport dokumenterer, at socialt udsatte ikke føler sig hørt og taget alvorligt af sundhedsvæsenet. Derfor fravælger nogle helt at gå til fx egen læge, og venter i stedet til de er så syge, at de bliver indlagt via skadestuen. Rapporten præsenteres på en stor konference i morgen (30. april) i DGI-Byen i København.
Læs nyhed
Rusmiddelafhængighed
25. apr. 2019
Pressemeddelelse: Kommunerne er ved at afvikle intensiv stofmisbrugsbehandling
Ny analyse viser, at kommunerne visiterer stadig færre personer med stofmisbrug til døgnbehandling. Nyt lovforslag (L 187) kan ikke stoppe afviklingen af den intensive stofmisbrugsbehandling. Der er brug for, at ministeren fremover får mulighed for at gribe mere håndfast ind.
Læs nyhed
Hjemløshed
11. apr. 2019
Debat: Retten til en bolig er et klokkeklart samfundsansvar
Antallet af hjemløse stiger, og det er på tide, regeringen tager ansvar. Det indebærer betalelige boliger og et fokus på de socialt udsatte borgeres ønsker. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: by og bolig den 11. april 2019.
Læs nyhed
Hjemløshed
05. apr. 2019
Debat: Hjemløse har hårdt brug for en helhedsorienteret indsats
Socialt udsatte har behov for en langt mere helhedsorienteret indsats end den, kommunerne leverer i dag. Det gælder ikke mindst for de mennesker, der lever i den ekstreme form for udsathed, som hjemløshed er. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Arbejderen.dk, den 4. april 2019.
Læs nyhed
Hjemløshed
02. apr. 2019
Stigende offentlige udgifter til herberger mv.
Rådets gennemgang af kommunernes udgifter til socialt udsatte viser, at kommunernes udgifter til § 110-tilbud (boformer til hjemløse såsom herberger og forsorgshjem) er stigende.
Læs nyhed
Hjemløshed
27. mar. 2019
Debat: Kommunerne smøler med de billige boliger
Siden 2016 har der været en pulje til at oprette 10.000 små, billige boliger, men kommunerne har kun godkendt byggestart på 759 boliger. Kommunernes smølen kan give den tanke, at mindrebemidlede borgere er uønskede. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: by og bolig den 27. marts 2019.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
26. mar. 2019
Debat: Socialt udsatte har ikke lige adgang til sundhed
Det et stort problem for mange socialt udsatte, at sundhedsindsatserne bliver mere specialiserede, fragmenterede, og at fokus er på, at få patienten hurtigere gennem systemet. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Jyllands-Posten den 26. marts 2019, 1. sektion, side 19.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
19. mar. 2019
Brugernes Bazar 2019
Kom til Brugernes Bazar den 28. august og vær med når vi sammen skal finde løsninger, der kan gøre sundhedsvæsenet mere tilgængeligt for socialt udsatte.
Læs nyhed
Øvrigt
19. mar. 2019
Kronik: Disse fire fokuspunkter kan give bedre hjælp til udsatte
Socialt udsatte har hårdt brug for en helhedsorienteret indsats. Men der er meget, der skal på plads, hvis det skal lykkes at give dem de indsatser, de har brug for. Vi har fire hovedpunkter, man bør have fokus på. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Kronikken er bragt i Kristeligt Dagblad, 18. marts 2019, 1. sektion, side 11.
Læs nyhed
Psykisk lidelse
18. mar. 2019
Debat: Ressourcerne i psykiatrien er helt utilstrækkelige
I psykiatrien er der mangel på ressourser og sammenhæng mellem den kommunale og regionale indsats. Psykiatrien skal prioriteres højt i sundhedsreformen med nye sundhedsfællesskaber. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: sundhed den 18. marts 2019.
Læs nyhed