Gå direkte til indhold
  • Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

Uden for beskæftigelse
14. mar. 2018
Pressemeddelelse: Sanktioner får ikke socialt udsatte i job
Beskæftigelsesministeren spiller i dag ud med et nyt forslag, der skal gøre det mere enkelt for kommunerne at uddele sanktioner til kontanthjælpsmodtagere. Flere sanktioner er ikke vejen frem, mener Rådet for Socialt Udsatte.
Læs nyhed
Øvrigt
05. mar. 2018
Pressemeddelelse: Flere danskere ser sig selv som værende socialt udsat
I en ny holdningsundersøgelse svarer markant flere personer end tidligere, at de opfatter sig selv som værende socialt udsat.
Læs nyhed
Øvrigt
03. mar. 2018
Debat: Virkeligheden fra hotelsuiten. Lars Seier Christensen har kikkerten for det blinde øje.
På den ene side er der kun at sige velkommen til virkeligheden. På den anden side er Lars Seier Christensens konklusioner forstemmende. Af Jann sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Kristeligt Dagblad den 3. marts 2018, 1. sektion, side 8 (Debat).
Læs nyhed
Fattigdom
28. feb. 2018
Pressemeddelelse: Kun 600 flere i job - men 50.000 flere fattige
Beskæftigelsesministeriet har udgivet en såkaldt effektanalyse af kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen, men har kun den ene side af effekterne med.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
08. feb. 2018
Debat: Sundhedsvæsenet skal have øje for socialt udsattes særlige behov
Rådet for Socialt Udsattes seneste undersøgelse af socialt udsattes dødelighed og brug af sundhedsvæsenet (SUSY Udsat 2017) viser blandt andet, at socialt udsatte dør 19 år tidligere end den øvrige befolkning – og ofte af lidelser, der kunne have været behandlet, hvis de blot var blevet opdaget i tide. Men socialt udsatte kommer sjældent til lægen i tide, og når de endelig kommer til lægen, får de alt for lidt ud det. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Tidsskrift for Dansk Sundhedsvæsen, den 8. februar 2018.
Læs nyhed
Hjemløshed
02. feb. 2018
Debat: Værdig behandling kræver værdige rammer
Alt for mange sociale tilbud holder til i lokaler, der er triste og nedslidte, med dårlig belysning og utidssvarende bade- og toiletforhold. Det er ikke med til at indgyde håb og tro på fremtiden. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Arbejderen den 2. februar 2018, 1. Sektion, Side 5.
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
31. jan. 2018
Debat: Kan vi give det sociale frikort et mere seriøst forsøg?
Mange socialt udsatte kan på grund af svære sociale problemer og sygdom ikke arbejde fuld tid på det almindelige arbejdsmarked, men vil gerne bidrage med dét, de kan. Regeringen foreslår nu, at der indføres et socialt frikort i 2019 og 2020, som giver socialt udsatte ret til en årlig skattefri arbejdsindkomst på op til 20.000 kr., uden at man bliver trukket i f. eks. kontanthjælp. Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Politiken den 31. januar 2018, Sektion 2 (Kultur), Side 7 (Debat).
Læs nyhed
Psykisk lidelse
03. jan. 2018
Reportage fra konference om retspsykiatri
Den 27. november 2017 afholdt Rådet konference om retspsykiatri på Hotel Scandic Copenhagen. Her kan du læse en reportage fra dagen, skrevet af journalist og læge Birgitte Vange.
Læs nyhed
Øvrigt
15. dec. 2017
Debat: Socialt udsatte i udkantskommuner
Social udsathed opfattes nok af mange som et storbyfænomen. Men sådan er det absolut ikke. Socialt udsatte lever også udenfor de store byer - men der findes ikke ret meget viden om forholdene for socialt udsatte borgere og  om det sociale arbejde i udkantskommunerne. Hvordan er det at leve i et tyndt befolket område som socialt udsat? Og hvordan fungerer den sociale indsats i de områder? Det er noget af det, som Rådet for Socialt Udsatte har forsøgt at finde svar på i en ny undersøgelse. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Arbejderen, den 15. december 2017, 1. sektion, side 3.
Læs nyhed
Psykisk lidelse
15. dec. 2017
Oplæg fra konference om retspsykiatri
Den 27. november 2017 afholdt Rådet konference om retspsykiatri på Hotel Scandic Copenhagen. Se eller gense præsentationer og oplæg fra konferencen her.
Læs nyhed
Øvrigt
15. dec. 2017
Oplæg fra konferencen "Livet på kanten - i udkanten"
Rådet for Socialt Udsatte afholdt den 13. december 2017 en konference om social udsathed i udkantskommuner. Du finder her slides fra dagens oplæg:
Læs nyhed
Øvrigt
13. dec. 2017
Pressemeddelelse: Storbyer bør lære af udkantskommunernes sociale indsats
Der er fordele ved at være socialt udsat i en udkantskommune. Det tyder Rådet for Socialt Udsattes nye undersøgelse på. Adgang til betalelige boliger og en mere individuel og fleksibel social indsats fra kommunen er noget af det, der værdsættes særligt blandt udsatte i udkantskommuner.
Læs nyhed