Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll
Ulighed i sundhed
24. sep. 2018
Debat: Socialt udsattes dårlige tænder er en skamplet på velfærdsstaten
Indfør tandplejefrikort, som giver ret til gratis tandbehandling til socialt udsatte. Det vil ikke blot mindske smerter, men give et mere værdigt liv for mange. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Politiken, mandag 24. september 2018, sektion Kultur, side 5.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
21. sep. 2018
Pressemeddelelse: Giv socialt udsatte gratis tandlægebehandling
Rådet for Socialt Udsatte stiller en række konkrete forslag til bedre tandpleje for socialt udsatte, herunder at tandlægebehandling bør gøres gratis for socialt udsatte borgere, der pga. både sociale og økonomiske barrierer ikke i tilstrækkelig grad har adgang til at komme til tandlægen.
Læs nyhed
Hjemløshed
20. sep. 2018
Debat: Utrygt for hvem?
Med argumentet om at det skaber utryghed, har politikerne gjort det kriminelt at sove på gaden og at tigge. Der er for nylig faldet dom over en hjemløs, der sov alene på fortovet. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Arbejderen den 20. september 2018.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
19. sep. 2018
Rådets input til Psykiatriplan 2.0
Rådet for Socialt Udsatte har sendt input til regeringen og Folketingets psykiatriordførere ifm. Psykiatriplan 2.0, som forventes at blive præsenteret snart.
Læs nyhed
Udsatte unge
19. sep. 2018
Rådet anbefaler forsøg med udvidet efterværn til tidligere anbragte unge
Rådet for Socialt Udsatte har sendt forslag til regeringen og Folketingets socialordførere om at indføre en forsøgsordning med udvidet efterværn til tidligere anbragte unge ifm. satspuljeforhandlingerne.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
19. sep. 2018
Rådets forslag til nye rammer for voksentandplejen
Rådet for Socialt Udsatte har sendt fem konkrete forslag til en bedre tandpleje til socialt udsatte til sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V)
Læs nyhed
Øvrigt
31. aug. 2018
AC-medarbejder søges til barselsvikariat i sekretariatet for Rådet for Socialt Udsatte
Læs nyhed
Brugernes BaZar
27. aug. 2018
Pressemeddelelse: Giv socialt udsatte en ”systemtolk” - Brugernes Bazar 2018
Indfør en ordning, der giver socialt udsatte ret til en professionel, uvildig aktør – et såkaldt personligt ombud, som det kendes fra Sverige – der kan støtte den enkelte i at få klarhed over egne hjælpebehov og få den rette hjælp fra systemet. Sådan lyder Rådet for Socialt Udsattes ønske til børne- og socialminister Mai Mercado (K), som på onsdag den 29. august møder mere end 1.000 socialt udsatte borgere til ”socialt udsattes Folkemøde” Brugernes Bazar i Odense.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
07. aug. 2018
Program for Brugernes Bazar 2018
Kom til Brugernes BaZar og deltag i debatten med brugere, fagfolk ogpolitikere. Vær med i fremtidsværkstedet, når der skal findes løsninger om fremtidens udfordringer for socialt udsatte i systemet. Spis en gratis frokost i det grønne og hør Rock Nalle og Hjemløsekoret give den gas på scenen.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
25. jul. 2018
Debat: Stor ulighed i tandsundhed
42 procent af socialt udsatte har under 20 tænder tilbage. Uligheden i tandsundhed er stor. Der burde være gratis tandlægehjælp til socialt udsatte mennesker. Af Jann Sjursen. Debatindlægget er bragt i Arbejderen d. 25. juli 2018
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
17. jul. 2018
Debat: Lad socialt udsatte være direktør i eget forløb
Partierne bag reformen af førtidspension drøfter i øjeblikket, hvad der skal gøres for at rette op på reformens mangler. Der er kommet en stor evaluering fra Deloitte. Den peger på mange problemer. Af Jann Sjursen. Debatindlægget er bragt i Information d. 17. juli 2018
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
29. jun. 2018
Rådets input til evaluering af førtidspensions- og fleksjobreform
Rådet for Socialt Udsatte deltog i dialogmøde og har efterfølgende sendt brev med yderligere input til beskæftigelsesministeren, Folketingets Beskæftigelsesudvalg og partiernes  beskæftigelsesordførere i forbindelse med evalueringen af førtidspensions- og fleksjobreform - læs hele Rådets brev her.
Læs nyhed