LUK
  • Man får bare lyst til at lukke ned for alt og isolere sig, fordi man ikke har råd til at leve Mand, 27 år, om fattigdom

  • 00:10
Ulighed i sundhed
30. jun. 2017
Pressemeddelelse: Socialt udsatte lider fortsat en alt for tidlig død
Ny undersøgelse viser, at socialt udsatte dør 19 år tidligere end den øvrige befolkning – og ofte af lidelser, der ellers godt kan behandles. Siden sidste undersøgelse er middellevetiden for socialt udsatte forbedret med tre år sammenlignet med den øvrige befolkning.
Læs nyhed
Øvrigt
29. jun. 2017
Debat: Mai Mercados tørresnor er kun til det øverste tøj i vasketøjskurven
Børne- og socialminister Mai Mercado (K) har lanceret et danmarkskort, som giver et overblik over, hvor mange klagesager der er fejl i, når borgerne klager over kommunernes afgørelser efter serviceloven. Initiativet har været omtalt som en tørresnor, hvor kommuner, der laver for mange fejl, kan komme op at hænge. Af Jann Sjursen, indlægget er bragt i Politiken, 29. juni 2017, Sektion 2 (Kultur), Side 10 (Debat).
Læs nyhed
Øvrigt
28. jun. 2017
Debat: Hvor er solidariteten blevet af?
Kontanthjælpsmodtagere, hjemløse og andre udsatte mennesker rammes af fattigdomsskabende ydelser og fængselsstraffe for tiggeri. De mest sårbare straffes i stedet for at få hjælp. Det kan vi ikke være bekendt. Af Jann Sjursen, indlægget er bragt i Arbejderen den 28. juni 2017.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
27. jun. 2017
Find hele programmet for Brugernes Bazar 2017 her!
Kom til Brugernes Bazar i Kongens Have i Odense den 30. august 2017. Ses vi?
Læs nyhed
Lokale udsatteråd
14. jun. 2017
Dialogmøde for lokale udsatteråd samlede råd fra hele landet
Den 6. juni var hele 70 deltagere fra de lokale udsatteråd rundt om i landet mødt op til dialogmøde i Odense, for at udveksle erfaringer, dele viden og få inspiration.
Læs nyhed
Øvrigt
13. jun. 2017
Temadag satte retssikkerhed for socialt udsatte på dagsordenen
Den 18. maj afholdt Rådet for Socialt en stor temadag om retssikkerhed, fordi Rådet gennem længere tid er stødt på sager, som tyder på, at det står skidt til med retssikkerheden for socialt udsatte.
Læs nyhed
Øvrigt
02. jun. 2017
Rådet for Socialt Udsatte på Folkemødet 2017
Rådet for Socialt Udsatte deltager på årets Folkemøde, og har tre spændende arrangementer om socialt udsatte på tapetet.
Læs nyhed
Årsrapporter
29. maj 2017
Pressemeddelelse: Rådets årsrapport sætter fokus på udsathed og køn
Socialt udsatte kvinder kæmper med tilværelsen Socialt udsatte kvinder i Danmark er ofte udsat for vold, overgreb og trusler, og de sociale tilbud tilgodeser ikke kvindernes behov. Samtidig stiger fattigdommen og antallet af hjemløse vokser. Det er det triste billede, som Rådet for Socialt Udsatte tegner i Årsrapport 2017.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
23. maj 2017
Kom til Brugernes Bazar den 30. august!
Tradtionen tro inviterer Rådet for Socialt Udsatte sammen med LAP, SAND og Brugerforeningen til Brugernes Bazar i Kongens Have i Odense (over for banegården).
Læs nyhed
Øvrigt
15. maj 2017
Debat: Retssikkerheden er truet for de mest udsatte
Rådet for Socialt Udsatte ser flere og flere eksempler på, at socialt udsatte ikke får den hjælp, de har ret til – heller ikke selvom de faktisk er i kontakt med kommunerne gennem lang tid. Derfor har Rådet nu besluttet at samle en række aktører på området for at sætte fokus på de store og komplekse problemer, der er forbundet med socialt udsattes retssikkerhed. Af Jann Sjursen, indlægget er bragt i Arbejderen den 11. maj 2017.
Læs nyhed
Psykisk lidelse
09. maj 2017
Debat: Der er brug for samling om psykiatrien
JP har i den seneste uge skrevet meget om problemerne i psykiatrien. Den debat skal ses i sammenhæng med den politiske slingrekurs, der har præget feltet den seneste tid - det, der er brug for nu, er at skabe samling om psykiatrien. Af Jann Sjursen, debatindlægget er bragt i Jyllands-Posten, 9. maj 2017 (1. Sektion), Side 18 (Debat).
Læs nyhed
Psykisk lidelse
08. maj 2017
Stadig knaster i forslag om særlige pladser på psykiatriske afdelinger
Rådet for Socialt Udsatte har sendt brev til Folketingets udvalg angående lovforslag om udvidelse af reglerne om optagelse i et bestemt botilbud uden samtykke m.v. (L 206) og oprettelse af særlige pladser på psykiatrisk afdeling (L 207).
Læs nyhed
1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 31