Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Seneste nyt fra Rådet

Her kan du finde alle nyheder, pressemeddelelser, debatindlæg mv. fra Rådet for Socialt Udsatte. Du kan søge på årstal, indsatsområde eller ved at indtaste et specifikt søgeord i felterne herunder.

Øvrigt
05. okt. 2017
Debat: Historien om en udflytning fra København til Rønne
Det har kostet på flere planer at flytte Rådet for Socialt Udsatte. Men det har også været positivt. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Politiken den 5. oktober 2017, Sektion 2 (Kultur), Side 9 (Debat).
Læs nyhed
Øvrigt
05. okt. 2017
Rådet samlede sociale aktører til stormøde - find opsamlingen her
24 timer sammen om en fælles sag.
Læs nyhed
Øvrigt
03. okt. 2017
Debat: Lokale initiativer må ikke glemmes i civilsamfundsstrategi
I regeringens strategi for fremtidens civilsamfund bør man være opmærksom på, at samskabelse mellem etablerede ngo’er og det offentlige ikke sluger alle ressourcer på bekostning af den lokalt forankrede frivillighed. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Altinget Social og Altinget Civilsamfund, den 03.10.2017.
Læs nyhed
Hjemløshed
26. sep. 2017
Pressemeddelelse: Hver syvende mand på kontanthjælp bliver hjemløs
15 procent af mænd på kontanthjælp i alderen 30-49 år oplever at blive hjemløse - det viser den seneste undersøgelse af veje ind og ud af hjemløshed, som VIVE offentliggør i dag.
Læs nyhed
Hjemløshed
07. sep. 2017
Debat: Alderdom på gaden
Både antallet af unge og ældre hjemløse er steget voldsomt. Det må være slut med den hidtidige laden stå til, mens udviklingen går den forkerte vej. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Arbejderen, torsdag 07. september 2017, 1. sektion, side 5.
Læs nyhed
Hjemløshed
02. sep. 2017
Debat: Stigende hjemløshed er et symptom på en forfejlet politik
Flere socialt udsatte borgere sendes ud i håbløshed og en andel af dem er de mennesker, som nu udgør tal i hjemløsestatistikken. Det er resultatet af en fejlslagen social- og beskæftigelsespolitik. Og det er dét, debatten bør handle om, frem for symbolske love mod tiggeri. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Politikens debatsider den 1. september 2017.
Læs nyhed
Hjemløshed
01. sep. 2017
Pressemeddelelse: Fejlslagen politik er årsag til flere hjemløse
Mens kontanthjælpsloft, 225-timers-regel og øget straf for tiggeri har politisk flertal bag sig, stiger hjemløsheden. Den politiske vilje til at gennemføre tiltag, som generelt forebygger udstødelsen af mennesker i Danmark, ser ikke ud til at være til stede. Finanslovsforslaget for 2018, præsenteret i går, nævner ikke hjemløshed med et ord.
Læs nyhed
Lokale udsatteråd
28. aug. 2017
Rådet udgiver valgavisen Udsatte Stemmer
Rådet for Socialt Udsatte har i forbindelse med kommunal- og regionsrådsvalget 2017 udgivet valgavisen Udsatte Stemmer. Formålet med valgavisen er at opfordre socialt udsatte til at gøre deres stemme gældende ved det kommende valg.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
28. aug. 2017
Pressemeddelelse: Minister møder mere end 1.000 socialt udsatte til Brugernes Bazar i Odense
Børne- og socialminister Mai Mercado åbner dette års udgave af arrangementet Brugernes Bazar, den 30. august i Kongens Have i Odense. Bazaren er socialt udsattes eget ”Folkemøde”, hvor mere end 1.000 socialt udsatte, politikere og organisationer mødes til politisk debat og fælleskab.
Læs nyhed
Fattigdom
12. jul. 2017
Ny rapport: Danmark har meget arbejde forude for at indfri FN's verdensmål
I en ny rapport ”What will Denmark Look like in 2030” vurderer 28 danske civilsamfundsorganisationer Danmarks indsats for at indfri FNs verdensmål for bæredygtig udvikling.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
30. jun. 2017
Pressemeddelelse: Socialt udsatte lider fortsat en alt for tidlig død
Ny undersøgelse viser, at socialt udsatte dør 19 år tidligere end den øvrige befolkning – og ofte af lidelser, der ellers godt kan behandles. Siden sidste undersøgelse er middellevetiden for socialt udsatte forbedret med tre år sammenlignet med den øvrige befolkning.
Læs nyhed
Retssikkerhed
29. jun. 2017
Debat: Mai Mercados tørresnor er kun til det øverste tøj i vasketøjskurven
Børne- og socialminister Mai Mercado (K) har lanceret et danmarkskort, som giver et overblik over, hvor mange klagesager der er fejl i, når borgerne klager over kommunernes afgørelser efter serviceloven. Initiativet har været omtalt som en tørresnor, hvor kommuner, der laver for mange fejl, kan komme op at hænge. Af Jann Sjursen, indlægget er bragt i Politiken, 29. juni 2017, Sektion 2 (Kultur), Side 10 (Debat).
Læs nyhed