Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Seneste nyt fra Rådet

Her kan du finde alle nyheder, pressemeddelelser, debatindlæg mv. fra Rådet for Socialt Udsatte. Du kan søge på årstal, indsatsområde eller ved at indtaste et specifikt søgeord i felterne herunder.

Hjemløshed
15. okt. 2021
Debat: Politikerne kan afskaffe hjemløshed, hvis de vil
Den gode nyhed til politikerne er, at det er muligt at afskaffe hjemløshed som socialt problem i Danmark, hvis bare viljen er til stede. Af Rådet for Socialt Udsatte: Vibe Klarup, David Adrian Pedersen, Christina Strauss, Cliff Kaltoft, Heinz Wolf, Kira West, Kristian Würtz, Majbrit Berlau, Nina Brünés. Indlægget er bragt i Politiken den 13. oktober 2021, 2. sektion, side 7.
Læs nyhed
Øvrigt
12. okt. 2021
Video: Sådan brevstemmer du til kommunal- og regionalvalget
Der er kommunal- og regionalvalg den 16. november. Men allerede nu kan du brevstemme. 
Læs nyhed
Øvrigt
07. okt. 2021
Video: Kommunal- og regionalvalg: Stem Med
Den 16. november er der kommunal- og regionalvalg. Få styr på begge valg her.
Læs nyhed
Hjemløshed
10. sep. 2021
Afskaf hjemløshed: Rådet sender anbefalinger til reform af hjemløseområdet til regeringen og Folketinget
Rådet for Socialt Udsatte anbefaler regeringen at lave en reform af hjemløseområdet med det mål at stoppe hjemløshed. Læs Rådets brev til regeringen og anbefalingerne til en reform af hjemløseområdet her.
Læs nyhed
Hjemløshed
09. sep. 2021
Webinar om udsatte ældre i hjemløshed
Fredag den 3. september præsenterede Rådet en ny undersøgelse om udsatte ældre i hjemløshed. Se eller gense webinaret her.
Læs nyhed
Øvrigt
02. sep. 2021
Debat: Socialt udsatte ved, hvornår digitale løsninger er brugervenlige
Hvad hjælper det at have NemID men hverken computer eller nøglekort? Hvad hjælper det at have penge på sin konto, hvis man har glemt sin pinkode? Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Ingeniørens PRO-Medier den 31. august 2021.
Læs nyhed
Hjemløshed
02. sep. 2021
Pressemeddelelse: Housing First kan afskaffe hjemløshed blandt ældre
Antallet af ældre, der lever i hjemløshed, er steget med over 50 pct. siden 2009. En ny undersøgelse, somRådet har fået udarbejdet af VIVE, viser, at kommunerne mangler boliger og andre tilbud, der kan hjælpesocialt udsatte ældre ud af hjemløshed.
Læs nyhed
Øvrigt
31. aug. 2021
Pressemeddelelse: Ny civilsamfundsstrategi. Brede partnerskaber skal løse svære sociale udfordringer
Rådet for Socialt Udsatte har været med til at udvikle anbefalinger til en ny civilsamfundsstrategi, der i dag overdrages til regeringen.
Læs nyhed
Øvrigt
26. aug. 2021
Rådet for Socialt Udsatte søger ny medarbejder til presse- og kommunikation
Vil du have et alsidigt job inden for politisk kommunikation? Vil du være med til at påvirke nationale dagsordener på socialområdet? Og brænder du for at skabe synlighed og sætte dagsordner i den offentlige debat? Er du samtidig god til pressehåndtering, sociale medier og til at skrive taler og debatindlæg? Så er en stilling i vores kommunikationsteam noget for dig.
Læs nyhed
Hjemløshed
20. aug. 2021
Invitation til webinar: Flere ældre i hjemløshed - hvordan knækker vi kurven?
Kom og vær med til webinar fredag d. 3. september kl. 10.00-11.30 om Rådets nye undersøgelse om ældre hjemløse udført af VIVE.
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
17. aug. 2021
Rådet for Socialt Udsatte sender anbefalinger til nyt kontanthjælpssystem til regeringen og Folketinget
Rådet for Socialt Udsatte har fremsendt fem konkrete anbefalinger til regeringen og Folketinget, der snart starter forhandlinger om fremtidens kontanthjælpssystem. Læs Rådets brev og alle anbefalingerne her.
Læs nyhed
Psykisk lidelse
28. jun. 2021
Rådet for Socialt Udsatte og Udsatterådet i Region Hovedstaden sender brev til ministre, ordførere og udvalg om behandling af psykisk lidelse og rusmidler
Rådet for Socialt Udsatte og Udsatterådet i Region Hovedstaden har fulgt debatten om et samlet tilbud for borgere med psykiske lidelser og samtidigt brug af rusmidler og sender brev med tre opmærksomhedspunkter, som det evt. kommende samlede tilbud bør tage højde for.
Læs nyhed