Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll
Øvrigt
24. nov. 2020
Pressemeddelelse: Rådet for Socialt Udsatte glæder sig over flere elementer i reservepuljeaftale
I dag landede forhandlingerne om reservepuljen. Rådet for Socialt Udsatte glæder sig over, at regeringen og aftalepartierne tager fat på udviklingen af en langsigtet strategi for samarbejdet med civilsamfundet om at styrke og forankre den frivillige sociale indsats for socialt udsatte grupper.
Læs nyhed
Partnerskab for udsatte voksne
20. nov. 2020
Vigtigt at der arbejdes på et socialt beredskab
Rådet for Socialt Udsatte og Partnerskabet for Udsatte Voksne har siden foråret talt for, at der bør etableres et socialt beredskab i Danmark.
Læs nyhed
Partnerskab for udsatte voksne
06. nov. 2020
Pressemeddelelse: Vigtig ny aftale om fællesskaber til bekæmpelse af ensomhed
Nedlukningen af Danmark og de efterfølgende restriktioner som følge af COVID-19 er et samfundsanliggende, og det er den ensomhed, der følger i kølvandet på begrænsede sociale muligheder, også. Derfor glæder Rådet for Socialt Udsatte og Partnerskabet for Udsatte Voksne sig over den nye ensomhedsaftale, der afsætter 50 mio. kr. til en indsats og en række nye fællesskaber mod ensomhed.
Læs nyhed
Øvrigt
06. nov. 2020
Debat: København eksporterer sociale problemer
Om ti år håber jeg, at andre byer ser mod København, når de søger inspiration til udvikling af en bæredygtig metropol. Ikke kun når de vil gøre noget for cyklismen eller reducere CO2-udslippet, men også når de vil sikre en stærk social indsats. At være bæredygtig handler ikke kun om grøn omstilling, men også om en social bæredygtig politik. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: Hovedstaden den 6. november 2020.
Læs nyhed
Øvrigt
05. nov. 2020
Debat: Sociale investeringer skaber bedre løsninger
Socialt udsatte oplever mange svigt - også fra det system, der skulle hjælpe dem. Mit mål er, at det skal samfundet gøre bedre. Samfundet bør forpligte sig til at give den optimale indsats til socialt udsatte. Derfor er der grund til at interessere sig for nye veje. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: Civilsamfund den 5. november 2020.
Læs nyhed
Partnerskab for udsatte voksne
09. okt. 2020
De fire partnerskaber har udarbejdet ensomhedsstrategier og fælles anbefalinger
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) og Folketingets socialordførere har modtaget en pakke fra partnerskaberne for hhv. udsatte børn & unge, udsatte voksne, ældre og handicapområdet med fire ensomhedsstrategier og fem fælles anbefalinger til, hvordan ensomhed som følge af COVID-19 kan bekæmpes. 
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
08. okt. 2020
Debat: Det sociale frikort gør arbejdsmarkedet mere tilgængeligt
Mange socialt udsatte er meget langt fra arbejdsmarkedet. For mange kan det sociale frikort gøre en kæmpe forskel. Der er brug for at få frikortet op at flyve. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Arbejderen.dk den 8. oktober 2020.
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
02. okt. 2020
Debat: Det sociale frikort får flere med i arbejdsfællesskabet
Mange socialt udsatte er meget langt væk fra arbejdsmarkedet. Nogle kæmper med hjemløshed, psykiske lidelser eller misbrug. De er end ikke tæt på at kunne være en del af det almindelige arbejdsmarked – og hverken løntilskudsordninger eller kurser på jobcentret kan ændre det. Men det betyder ikke, at socialt udsatte ikke kan og vil arbejde. Det viser de seneste snart to års forsøg med det sociale frikort. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Børsen.dk den 2. oktober 2020.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
01. okt. 2020
Debat: Sundhedsvæsenet mangler viden om livet som socialt udsat
Udsatte oplever manglende forståelse for deres livssituation, når de møder sundhedsvæsenet. Der skal ansættes flere socialsygeplejersker- og læger og gøres brug af mere opsøgende arbejde. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget.dk den 1. oktober 2020.
Læs nyhed
Udsatte unge
01. okt. 2020
Debat: Anbragte unge bliver kastet ud i voksenlivet. Ville I bede jeres barn om at flytte hjemmefra, når det fylder 18?
Spørg jer selv: Ville I kun give jeres barn lov til at snakke med jer fra 8 til 16 mandag til fredag? Ville I bede jeres barn om at flytte hjemmefra, så snart det fylder 18 år? Og ville I hele tiden have fokus på, hvad jeres voksne barn ikke kan finde ud af? Sådan lød det fra Leika Fuglsang, en af fem tidligere anbragte unge, der for nylig deltog på en konference på Christiansborg. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte og Agi Csonka formand for Børnerådet. Indlægget er bragt i Kristeligt Dagblad den 1. oktober 2020, 1. sektion, side 20.
Læs nyhed
Øvrigt
30. sep. 2020
Møde i bruger-/praktikerpanel med fokus på involvering
Da bruger-/praktikerpanelet mødtes i slutningen af september, blev der diskuteret drømme og bekymringer for fremtidens socialpolitik, og der blev udvekslet erfaringer - gode og dårlige - med brugerinvolvering.
Læs nyhed
Lokale udsatteråd
04. sep. 2020
Landspanelmøde - drømme for fremtidens socialpolitik
31. august 2020 holdt Rådet for Socialt Udsatte det første møde i det nye landspanel af lokale udsatteråd. På landspanelmødet deltog ca. 60 repræsentanter fra 30 forskellige lokale udsatteråd samt social- og indenrigsminister Astrid Krag. Deltagerne skulle bl.a igennem en visionsworkshop, hvor bekymringer og drømme for fremtidens socialpolitik skulle luftes.
Læs nyhed