Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Seneste nyt fra Rådet

Her kan du finde alle nyheder, pressemeddelelser, debatindlæg mv. fra Rådet for Socialt Udsatte. Du kan søge på årstal, indsatsområde eller ved at indtaste et specifikt søgeord i felterne herunder.

Psykisk lidelse
25. jun. 2021
Debat: Historien viser, at det ikke er nok at flytte indsatsen for dobbeltbelastede
Mennesker i udsatte positioner er faldet mellem de berømte stole mellem regioner og kommuner alt for længe og med alt for store menneskelige konsekvenser. Et samlet tilbud for dobbeltbelastede borgere skal gøre op med den manglende sammenhæng, som kræver mere end en flytning af nogle opgaver. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte og Kira West formand for Udsatterådet i Region Hovedstaden. Indlægget er bragt på Altinget.dk den 24. juni 2021.
Læs nyhed
Øvrigt
21. jun. 2021
Pressemeddelelse: Udsatte borgere deltager i arbejdet med at skabe forandringer for sig selv og andre
Rådet for Socialt Udsatte udgiver inspirationshæfte og litteraturstudie om deltagelse som vejen til forandring for mennesker i socialt udsatte positioner. 
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
08. jun. 2021
Debat: Ny fleksjobreform skal rumme socialt udsatte borgere
Selvom mange borgere i udsatte positioner står udenfor arbejdsmarkedets normale vilkår, ønsker mange stadig at arbejde. Et nyt fleksjobsystem skal sikre den rummelighed, der halter efter i dag. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: Arbejdsmarked den 8. juni 2021.
Læs nyhed
Øvrigt
27. maj 2021
Regeringen lytter og vil løse problemer med manglende adgang til at hæve kontanter
Efter Rådet for Socialt Udsatte og en række aktører i samarbejde sendte brev og anbefalinger til regeringen nedsættes der nu en arbejdsgruppe, der skal finde løsninger.
Læs nyhed
Udsatte unge
11. maj 2021
Vigtig målsætningen om bedre overgange til voksenlivet efter anbringelse i "Børnene Først"
Rådet for Socialt Udsatte bakker fuldt op om og har store forventninger til regeringens målsætning om at gentænke det efterværn, som tidligere anbragte kan få, når de bevæger sig over i voksenlivet.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
06. maj 2021
Debat: Socialt udsatte skal i langt højere grad være med til at udvikle sundhedsvæsenet
Mennesker i socialt udsatte positioner og deres levede livs erfaringer bør i langt højere grad høres, anerkendes og anvendes, når det kommer til udvikling af vores fælles sundhedsvæsen, end det er tilfældet i dag. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på sundhedsmonitor.dk den 6. maj 2021.
Læs nyhed
Øvrigt
03. maj 2021
Rådet for Socialt Udsatte tager initiativ til arbejdsgruppe om kontanter og sender anbefalinger til regeringen
Flere og flere banker lukker for kontantkasserne, og under coronakrisen er den tendens intensiveret. Det har den konsekvens, at nogle borgere i udsatte positioner reelt ikke har adgang til deres penge.
Læs nyhed
Øvrigt
07. apr. 2021
Pressemeddelelse: Ny sekretariatschef i Rådet for Socialt Udsatte
Rådet for Socialt Udsatte har fundet sin kommende sekretariatschef. Bente Ryberg har takket ja til at overtage ledelsesstolen på sekretariatets kontor i Rønne, når nuværende sekretariatschef Ole Kjærgaard går på pension.
Læs nyhed
Øvrigt
11. mar. 2021
Debat: Det har vi lært på socialområdet efter et år med corona
Det seneste år har blandt andet lært os, at vi har brug for større bevidsthed hos myndigheder og befolkning om, hvordan en krisesituation med nedlukning af aktiviteter i samfundet påvirker socialt udsatte. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget.dk den 11.03.2021.
Læs nyhed
Øvrigt
08. mar. 2021
Socialt udsatte kvinders personlige tragedier er en fælles politisk sag
Tale af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts 2021.
Læs nyhed
Øvrigt
04. mar. 2021
Sekretariatschef til Rådet for Socialt Udsatte
Brænder du for socialpolitik, og motiveres du af at få social udsathed på den politiske dagsorden lokalt og på landsplan? Så er du måske vores kommende sekretariatschef i Rådet for Socialt Udsatte.
Læs nyhed
Årsrapporter
01. mar. 2021
Pressemeddelelse: COVID-19-pandemien har store konsekvenser for socialt udsattes sundhed og trivsel
Rådet for Socialt Udsatte udgiver 1. marts rapporten Socialt Udsattes Situation - Årsrapport 2020.
Læs nyhed