Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll
Ulighed i sundhed
02. sep. 2020
Debat: Tænderne giver stadig ulighed i sundhed
Når partierne skal forhandle om en ny model for voksentandplejen, bør lighed i sundhed blive et hovedtema. Af Vibe Klarup fomand for Rådet for Socialt Udsatte og Elisabeth Gregersen formand for Danske Tandplejere. Indlægget er bragt på Altinget: Sundhed den 2. september 2020.
Læs nyhed
Øvrigt
28. aug. 2020
Pressemeddelelse: Rådet for Socialt Udsatte vil udvikle en ny socialpolitisk vision og give socialt udsatte bedre mulighed for at blive hørt
På mandag den 31. august vil Rådet for Socialt Udsatte for alvor sætte skub i et arbejde med at udvikle en ny socialpolitisk vision, finde nye arbejdsformer og give socialt udsatte borgere bedre muligheder for at blive hørt.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
17. aug. 2020
Pressemeddelelse: Ti nye forslag kan mindske ulighed i sundhed
Rådet for Socialt Udsatte stiller ti forslag, der kan mindske uligheden i sundhed og forbedre socialt udsattes sundhedstilstand.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
14. aug. 2020
Debat: Uligheden er tårnhøj - også i Nordjylland
På trods af ihærdige indsatser i kommuner og regioner i hele landet er socialt udsattes sundhedssituation ikke forbedret væsentligt siden 2007, hvor Rådet for Socialt Udsatte første gang systematisk dokumenterede socialt udsattes helbredstilstand. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Nordjyske Stiftstidende 14. august 2020, 1. Sektion, side 17. Derudover versionering i Fyens Stiftstidende den  16. august 1. sektion, side 13 og i Sjællandske, 2. sektion, side 11.
Læs nyhed
Retssikkerhed
06. aug. 2020
Debat: Socialt udsatte klager sjældent over afgørelser
Socialt udsatte klager sjældent over afgørelser i deres sager, på trods af at kommunerne begår mange fejl i sagerne. Klagesystemet er ikke et retssikkerhedsmæssigt sikkerhedsnet for socialt udsatte. Af Vibe Klarup, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Arbejderen.dk den 6. august 2020.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
02. jul. 2020
Se webinaret om Sundhed blandt uregistrerede og hjemløse mirganter
Den 30 juni afholdt Rådet for Socialt Udsatte webinar om den nye rapport Sundhed blandt uregistrerede og hjemløse migranter. Webinaret blev optaget og herunder kan du se eller gense det.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
30. jun. 2020
Press release: The corona crisis highlighted an existing issue: harsh conditions for homeless and unregistered migrants in Denmark
Today, the Council for Socially Marginalised People is publishing the results of a new report, the first study on the health situation among unregistered migrants living on the streets of Danish cities.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
30. jun. 2020
Pressemeddelelse: Coronakrisen har udstillet problemet: Hjemløse uregistrerede migranter lever en kummerlig tilværelse i Danmark
Rådet for Socialt Udsatte offentliggør i dag en rapport, der dokumenterer uregistrerede gademigranters sundhedstilstand. Gennem interviews med gademigranter, personale fra sociale organisationer og sundhedspersonale viser den, at hjemløse uregistrerede migranter i Danmark har store sociale og sundhedsmæssige problemer, og at systemet giver meget få muligheder for at afhjælpe dem.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
25. jun. 2020
Invitation: Webinar om livsvilkårene for udsatte migranter
I forbindelse med udgivelsen af en ny rapport om sundhed blandt uregistrerede hjemløse migranter inviterer Rådet for Socialt Udsatte til webinar tirsdag d. 30. juni kl. 15-16.
Læs nyhed
Partnerskab for udsatte voksne
25. jun. 2020
Workshop i partnerskabet for udsatte voksne
Partnerskabet for udsatte voksne har afholdt en heldags workshop den 18. juni, hvor der bl.a. blev fulgt op på alle de input, der var fra de afholdte videomøder i starten af juni.
Læs nyhed
Partnerskab for udsatte voksne
17. jun. 2020
Debat: Danmark har brug for et socialt beredskab
Coronakrisen har tydeligt vist, at et sundhedsberedskab ikke kan stå alene. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt den I Politiken den 16. juni 2020, 2. sektion, side 7.
Læs nyhed
Øvrigt
16. jun. 2020
Debat: Tilbage til normalen før coronakrisen er ikke nødvendigvis nok
Kommunerne må gøre klar til at opjustere indsatsen for socialt udsatte efter coronakrisen, så det ikke ender med flaskehalse. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: Social den 16. juni 2020.
Læs nyhed