Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll
Øvrigt
15. jun. 2012
Er udsathed aflyst?
Hvor er forståelsen for det liv, som mange socialt udsatte lever hver dag? Hvor er den sociale indignation og den politiske prioritering henne? Socialt udsatte er blevet væk i debatten. Rådet for Socialt Udsatte deltager i Folkemødet den 14. - 17. juni 2012 på Bornholm og vil sætte fokus på disse centrale spørgsmål. Rådet har inviteret Özlem S. Cekic (SF), Karen Ellemann (V) og Maja Panduro (S) til en debat om de allersvagetse borgere i vores samfund. Debetten finder sted fredag den 15. juni kl. 16.00-17.30 i Stop Fattigdom Nu - teltet (S29) på Kæmpestranden.
Læs nyhed
Øvrigt
01. jun. 2012
Syv konkrete bud på indholdet i en national plan
Jann Sjursen taler 1. juni 2012 på KL sociale temamøde. Rådets formand opfordrer bl.a. til at holde fast i respekten for det enkelte menneske, og ikke tale nogle samfundsgrupper ud af fællesskabet, fordi de bl.a. ikke kan forsørge sig selv. I sin tale giver Jann Sjursen syv konkrete bud på, hvordan indsatsen skal tilrettelægges for at inkludere socialt udsatte borgere i samfundet. På KL's Sociale Temamøde samles 1200 politikere og topembedsmænd fra kommuner og stat.
Læs nyhed
Øvrigt
29. maj 2012
Skattereform er urimelig for de svageste
Rådet for Socialt Udsatte finder regeringens skattereform urimelig og alt andet end socialt afbalanceret. Reformen rammer især misbrugere, psykisk syge og dem, der har optaget gæld. Mennesker, der har svært ved at få en dagligdag til at fungere. Mange har allerede i dag svært ved at få enderne til at nå sammen økonomisk. Og nu får de sværere ved det.
Læs nyhed
Øvrigt
11. maj 2012
Rådet har fået plads i ekspertudvalg om en dansk fattigdomsgrænse
Social- og integrationsminister Karen Hækkerup har nedsat et ekspertudvalg, der skal bidrage til fastsættelsen af en fattigdomsgrænse. Rådets formand, Jann Sjursen, er blevet udnævnt som medlem i udvalget. - Jeg er glad for, at regeringen endelig har taget initiativ til, at vi kan få udarbejdet en dansk fattigdomsgrænse, og jeg ser frem til, at udvalgets forslag bliver udmøntet i konkrete tiltag, der kan komme udsatte grupper til gode, siger Jann Sjursen.
Læs nyhed
Øvrigt
30. apr. 2012
10 år med Rådet for Socialt Udsatte
Det er nu 10 år siden, Rådet for Socialt Udsatte blev nedsat som det officielle, fælles talerør for Danmarks udsatte borgere. I en pressemeddelse fortæller Rådets formand Jann Sjursen om den vigtigheden i at skabe et upartisk ståsted, samt Rådets fortsat vigtige rolle, i et samfund hvor fokus er rettet mod 'ret og pligt'.
Læs nyhed
Øvrigt
17. apr. 2012
Rådet fejrer fødselsdag og flytning
Det er nu 10 år siden, Rådet for Socialt Udsatte blev nedsat som det officielle, fælles talerør for Danmarks udsatte borgere. Lige op til den runde dag er rådets sekretariat flyttet i nye lokaler, og flytning og fødselsdag markeres ved en reception mandag den 30. april i de nye lokaler i Bredgade 25 i København.
Læs nyhed
Øvrigt
10. apr. 2012
Jeg drømmer om, at min journal bliver brændt
"Der er behov for et grundigt værditjek og kursskifte i socialpolitikken. Systemet lægger for meget vægt på systemets kontrol med sig selv og med brugerne, frem for at have øje for de mennesker, der skal have hjælp til at komme videre i livet", siger Jann Sjursen i forbindelse med udgivelsen af rapporten om socialt udsattes egne ord på et liv i fattigdom, og forslag der kan forbedre situationen for mennesker ramt af fattigdom.
Læs nyhed
Øvrigt
05. mar. 2012
Drop aldersgrænse for indsats!
Som kommentar til regeringens førtidspensionsreform udtrykker Rådets formand Jann Sjursen i et debatindlæg, bragt i Politiken d. 05.03.2012, en bekymring i forhold til reformens indlagte aldersgrænse for tilkendelsen af førtidspension. Ydermere sætter debatindlægget fokus på betydningen af længere og individuelle rehabiliteringsforløb samt et for lavt økonomisk forsørgelsesgrundlag til eksempelvis psykisk syge.
Læs nyhed
Øvrigt
28. feb. 2012
Pressemeddelelse vedrørende førtidspensionsreform
Regeringen har netop fremlagt et udspil til en ny reform af reglerne for førtidspension. Forudsætningerne for førtidspensionsreformen fra 2000 er skredet, og knap 55.000 flere personer end forventet er på førtidspension eller i fleksjobordningen. Reformen skal dæmme op for denne udvikling, men Rådets formand Jann Sjursen advarer i sin pressemeddelelse mod regeringens retorik på området, da denne kan bevirke et negativt samfundsmæssigt syn på personer, der er tilkendt førtidspension.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
24. jan. 2012
Brugernes BaZar 2012
Brugernes BaZar 2012 holdes den 22. august 2012 i Kongens Have i Odense. Program for dagen vil blive lagt på hjemmesiden i løbet af foråret.
Læs nyhed
Fattigdom
06. dec. 2011
Rådets konference: Kontanthjælpen - det nederste sikkerhedsnet
Den ophedede diskussion af fattigdom, og om ’Carina’er fattig eller ej, levner ikke meget plads til en saglig diskussion af et uhyre vigtigt socialpolitisk tema. Rådet for Socialt Udsatte inviterer 12. december 2011 folketingsmedlemmer og andre politikere, pressen, sociale organisationer og andre interesserede til en konference, hvor forskere i fattigdom og i virkningerne af de laveste kontanthjælpsydelser fremlægger, hvad de ved om virkninger af forsørgelsesydelser under det almindelige kontanthjælpsniveau, og hvordan økonomiske incitamenter virker på modtagerne.
Læs nyhed
Hjemløshed
01. dec. 2011
Ny hjemløsetælling viser en stigning i hjemløsheden
"SFI har i dag udsendt den nye hjemløsetælling. Det er ikke opmuntrende læsning! På trods af igangsætningen af den nationale hjemløsestrategi er antallet af hjemløse ikke faldet, men steget. Og ikke nok med det - det er især gruppen af unge hjemløse, som vokser. Det er beskæmmende, at hver femte hjemløs er et ungt menneske mellem 18 og 24 år,” siger Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.
Læs nyhed