Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Seneste nyt fra Rådet

Her kan du finde alle nyheder, pressemeddelelser, debatindlæg mv. fra Rådet for Socialt Udsatte. Du kan søge på årstal, indsatsområde eller ved at indtaste et specifikt søgeord i felterne herunder.

Øvrigt
29. maj 2012
Skattereform er urimelig for de svageste
Rådet for Socialt Udsatte finder regeringens skattereform urimelig og alt andet end socialt afbalanceret. Reformen rammer især misbrugere, psykisk syge og dem, der har optaget gæld. Mennesker, der har svært ved at få en dagligdag til at fungere. Mange har allerede i dag svært ved at få enderne til at nå sammen økonomisk. Og nu får de sværere ved det.
Læs nyhed
Øvrigt
11. maj 2012
Rådet har fået plads i ekspertudvalg om en dansk fattigdomsgrænse
Social- og integrationsminister Karen Hækkerup har nedsat et ekspertudvalg, der skal bidrage til fastsættelsen af en fattigdomsgrænse. Rådets formand, Jann Sjursen, er blevet udnævnt som medlem i udvalget. - Jeg er glad for, at regeringen endelig har taget initiativ til, at vi kan få udarbejdet en dansk fattigdomsgrænse, og jeg ser frem til, at udvalgets forslag bliver udmøntet i konkrete tiltag, der kan komme udsatte grupper til gode, siger Jann Sjursen.
Læs nyhed
Øvrigt
30. apr. 2012
10 år med Rådet for Socialt Udsatte
Det er nu 10 år siden, Rådet for Socialt Udsatte blev nedsat som det officielle, fælles talerør for Danmarks udsatte borgere. I en pressemeddelse fortæller Rådets formand Jann Sjursen om den vigtigheden i at skabe et upartisk ståsted, samt Rådets fortsat vigtige rolle, i et samfund hvor fokus er rettet mod 'ret og pligt'.
Læs nyhed
Øvrigt
17. apr. 2012
Rådet fejrer fødselsdag og flytning
Det er nu 10 år siden, Rådet for Socialt Udsatte blev nedsat som det officielle, fælles talerør for Danmarks udsatte borgere. Lige op til den runde dag er rådets sekretariat flyttet i nye lokaler, og flytning og fødselsdag markeres ved en reception mandag den 30. april i de nye lokaler i Bredgade 25 i København.
Læs nyhed
Øvrigt
10. apr. 2012
Jeg drømmer om, at min journal bliver brændt
"Der er behov for et grundigt værditjek og kursskifte i socialpolitikken. Systemet lægger for meget vægt på systemets kontrol med sig selv og med brugerne, frem for at have øje for de mennesker, der skal have hjælp til at komme videre i livet", siger Jann Sjursen i forbindelse med udgivelsen af rapporten om socialt udsattes egne ord på et liv i fattigdom, og forslag der kan forbedre situationen for mennesker ramt af fattigdom.
Læs nyhed
Øvrigt
05. mar. 2012
Drop aldersgrænse for indsats!
Som kommentar til regeringens førtidspensionsreform udtrykker Rådets formand Jann Sjursen i et debatindlæg, bragt i Politiken d. 05.03.2012, en bekymring i forhold til reformens indlagte aldersgrænse for tilkendelsen af førtidspension. Ydermere sætter debatindlægget fokus på betydningen af længere og individuelle rehabiliteringsforløb samt et for lavt økonomisk forsørgelsesgrundlag til eksempelvis psykisk syge.
Læs nyhed
Øvrigt
28. feb. 2012
Pressemeddelelse vedrørende førtidspensionsreform
Regeringen har netop fremlagt et udspil til en ny reform af reglerne for førtidspension. Forudsætningerne for førtidspensionsreformen fra 2000 er skredet, og knap 55.000 flere personer end forventet er på førtidspension eller i fleksjobordningen. Reformen skal dæmme op for denne udvikling, men Rådets formand Jann Sjursen advarer i sin pressemeddelelse mod regeringens retorik på området, da denne kan bevirke et negativt samfundsmæssigt syn på personer, der er tilkendt førtidspension.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
24. jan. 2012
Brugernes BaZar 2012
Brugernes BaZar 2012 holdes den 22. august 2012 i Kongens Have i Odense. Program for dagen vil blive lagt på hjemmesiden i løbet af foråret.
Læs nyhed
Fattigdom
06. dec. 2011
Rådets konference: Kontanthjælpen - det nederste sikkerhedsnet
Den ophedede diskussion af fattigdom, og om ’Carina’er fattig eller ej, levner ikke meget plads til en saglig diskussion af et uhyre vigtigt socialpolitisk tema. Rådet for Socialt Udsatte inviterer 12. december 2011 folketingsmedlemmer og andre politikere, pressen, sociale organisationer og andre interesserede til en konference, hvor forskere i fattigdom og i virkningerne af de laveste kontanthjælpsydelser fremlægger, hvad de ved om virkninger af forsørgelsesydelser under det almindelige kontanthjælpsniveau, og hvordan økonomiske incitamenter virker på modtagerne.
Læs nyhed
Hjemløshed
01. dec. 2011
Ny hjemløsetælling viser en stigning i hjemløsheden
"SFI har i dag udsendt den nye hjemløsetælling. Det er ikke opmuntrende læsning! På trods af igangsætningen af den nationale hjemløsestrategi er antallet af hjemløse ikke faldet, men steget. Og ikke nok med det - det er især gruppen af unge hjemløse, som vokser. Det er beskæmmende, at hver femte hjemløs er et ungt menneske mellem 18 og 24 år,” siger Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.
Læs nyhed
Fattigdom
03. nov. 2011
Klip i kontanthjælpen skaber pjalteproletariat
Det er stærkt bekymrende, at sanktionerne over for kontanthjælpsmodtagerne lægger grunden til det, der kan udvikle sig til et pjalteproletariat. Sanktionspædagogikken betyder, at der er kontanthjælpsmodtager, som er nødt til at hutle sig igennem tilværelsen.
Læs nyhed
Øvrigt
18. okt. 2011
Debatkonference om frivillighed
Rådet for Socialt udsatte arrangerer 23. november debatkonference om frivillighed.
Læs nyhed