LUK
  • Man får bare lyst til at lukke ned for alt og isolere sig, fordi man ikke har råd til at leve Mand, 27 år, om fattigdom

  • 00:10
Hjemløshed
01. mar. 2019
Pressemeddelelse: Sanktionsregler er med til at forhindre knæk af hjemløsekurven
Rådets nye undersøgelse af kommuners og NGO’ers arbejde med hjemløse borgere tegner et billede af, at sanktionsregler i kontanthjælpssystemet er en stor hindring for at afhjælpe hjemløshed.
Læs nyhed
Øvrigt
22. feb. 2019
Debat: Regeringens sociale mål er for uambitiøse
Der mangler klare og bindende mål for regeringens indsatser på socialområdet, hvis området skal klare sig efter lukningen af satspuljen. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: social den 22. februar 2019.
Læs nyhed
Beskæftigelse
08. feb. 2019
Debat: Socialt frikort skal skubbes i gang
Der er nu gået over en måned af forsøgsperioden på to år, og der er så vidt vides endnu ikke visiteret ret mange, hvis nogen, borgere til brug af det sociale frikort. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Arbejderen.dk den 7. februar 2019.
Læs nyhed
Fattigdom
05. feb. 2019
Debat: Fattigdom kan ikke piskes væk
Pisk og økonomiske sanktionerne har længe været politikernes foretrukne redskab i kampen mod fattigdom. Men det er en forfejlet poltik, der skaber flere fattige – ikke færre. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: social den 5. februar 2019.
Læs nyhed
Beskæftigelse
16. jan. 2019
Oplæg og video fra kick-off-konference om det sociale frikort
Herunder kan du se alle præsentationer samt en kort video fra Rådets kick-off-konference om det sociale frikort.
Læs nyhed
Beskæftigelse
14. jan. 2019
Pressemeddelelse: Ny rapport viser vejen til succes for det sociale frikort
Den 1. januar 2018 trådte det sociale frikort i kraft, og mandag den 14. januar åbner børne- og socialminister Mai Mercado (K) Rådet for Socialt Udsattes kick-off konference om det sociale frikort i DGI-Byen i København. På konferencen præsenterer Rådet bl.a. et nyt inspirationskatalog med råd og anbefalinger til, hvordan det sociale frikort for alvor kan komme socialt udsatte borgere til gavn.
Læs nyhed
Sindslidende
18. dec. 2018
Debat: En lappelov, der skulle løse problemer med vold i psykiatrien, søges udbedret med en ny lap
Penge, som er hårdt tiltrængt i både den regionale psykiatri og de kommunale psykosociale indsatser, fosser i øjeblikket ud til ingenting. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Jyllands-Posten den 18. december 2018, 1. sektion, side 17.
Læs nyhed
Øvrigt
13. dec. 2018
Oplæg fra konference om bisidderordninger for socialt udsatte
Herunder kan du se eller gense alle præsentationer fra Rådets konference om bisidderordninger for socialt udsatte.
Læs nyhed
Fattigdom
13. dec. 2018
Debat: I juletiden er fattigdommen tydelig i Danmark
Selv uden en officiel fattigdomsgrænse som målestok er det tydeligt, at fattigdommen er markant stigende i Danmark- Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Kristeligt Dagblad, den 13. december 2018, 1. sektion, side 11.
Læs nyhed
Øvrigt
13. dec. 2018
Debat: Tyveriet fortsætter efter satspuljens afskaffelse
Afskaffelsen af satspuljen fører flere gode ting med sig, men det er uacceptabelt, at udhulingen af overførselsindkomsterne fortsætter. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget.dk/social den 13. december 2018.
Læs nyhed
Øvrigt
11. dec. 2018
Pressemeddelelse: Socialt udsatte har gavn af en bisidder
Rådet for Socialt Udsattes nye undersøgelse tyder på, at socialt udsatte borgere kan have gavn af en bisidder i mødet med det offentlige.
Læs nyhed
Beskæftigelse
05. dec. 2018
Rådet inviterer til kick-off-konference om det sociale frikort
Den 1. januar træder det sociale frikort i kraft. Med frikortet kan socialt udsatte tjene op til20.000 kr. skattefrit uden at blive trukket i offentlige ydelser. Ordningen er et forsøg, somløber over to år.
Læs nyhed
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 30