Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll
Retssikkerhed
11. jun. 2020
Debat: Ny fond vil næppe hjælpe socialt udsatte
En ny retssikkerhedsfond, som Advokatrådet foreslår, vil næppe nå frem til mange udsatte borgere, fordi de ikke bruger klagemulighederne. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget.dk den 11. juni 2020.
Læs nyhed
Partnerskab for udsatte voksne
08. jun. 2020
Partnerskabet for udsatte voksne har mange gode ideer og erfaringer
De første møder i Partnerskabet for udsatte voksne blev afviklet den 3. og 4. juni, og der var mange gode drøftelser.
Læs nyhed
Retssikkerhed
02. jun. 2020
Pressemeddelelse: Socialt udsatte har brug for hjælp til at klage over afgørelser fra det offentlige
Rådet for Socialt Udsattes nye undersøgelse af socialt udsattes brug af klagesystemet viser, at der er et utal af barrierer for, at socialt udsatte kan bruge det formelle klagesystem, og at kommunerne laver mange fejlafgørelser.
Læs nyhed
Hjemløshed
25. maj 2020
Debat: Lad ikke Folketinget gøre tiggerloven permanent uden en undersøgelse af dens konsekvenser
Hverken sociale problemer, hjemløshed eller fattigdom bliver løst ved truslen om en fængselsstraf. ​​​​​​ Derfor bør Folketinget ikke gøre tiggerloven permanent på torsdag. Af Louise Holck direktør i Institut for Menneskerettigheder og Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Information.dk den 25. maj 2020.
Læs nyhed
Hjemløshed
20. maj 2020
Debat: Regeringens forslag om hjemløse stikker i hver sin retning
Vi kan ikke løse sociale problemer med straf, så jeg håber, at Folketinget forkaster forslaget om at gøre skærpet straf for tiggeri permanent – og at de ved næste lejlighed tager skridtet fuldt ud og også afskaffer lejr- og zoneforbuddet. Af Vibe Klarup, formand for RÅdet for Socialt udsatte. Indlægget er bragt på Arbejderen.dk den 20. maj 2020.
Læs nyhed
Hjemløshed
04. maj 2020
Debat: Drop fængselsstraf til hjemløse
Sats på bedre sociale indsatser til hjemløse og hjælp med en værdig hjemsendelse til de udenlandske hjemløse i stedet for at gøre skærpet straf permanent. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Information den 4. maj 2020, 1. sektion, side 18.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
01. maj 2020
Pressemeddelelse: Brugernes Bazar 2020 er aflyst
Brugernes Bazar, som ellers skulle afholdes 26. august i Kongens Have i Odense, aflyses pga. denigangværende coronakrise.
Læs nyhed
Misbrug
01. maj 2020
Stadig få visiteres til døgnbehandling
Rådet for Socialt Udsatte har pba. seneste tal fra bl.a. Danmarks Statistik opdateret sin analyse af kommunernes afvikling af intensiv misbrugsbehandling.
Læs nyhed
Øvrigt
06. apr. 2020
Pressemeddelelse: Regeringens tiltag for at støtte hjemløse udlændinge er ikke en rigtig støtte
I en netop udsendt pressemeddelelse vil regeringen give udlændinge uden lovligt ophold mulighed for at blive testet for coronavirus fx i de mobile testenheder. Udlændinge uden lovligt ophold, der bliver testet positive, vil blive tilbudt/påbudt karantæne i asylsystemet, og sundhedsmyndighederne har pligt til at orientere politiet, der skal forestå hjemsendelse efter endt karantæne.
Læs nyhed
Øvrigt
03. apr. 2020
Debat: Rådet for Socialt Udsatte koncentrerer sit arbejde om coronavirus
Socialt udsatte er også en risikogruppe under coronakrisen. De organisationer og initiativer, der arbejder med socialt udsatte, udviser i disse uger stor opfindsomhed og kreativitet. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte, indlægget er bragt på Arbejderen.dk den 02. april 2020.
Læs nyhed
Øvrigt
16. mar. 2020
Information om coronavirus og socialområdet - Rådet videreformidler spørgsmål
Der er konstateret et stort antal tilfælde af coronavirus i Danmark. Social- og Indenrigsministeriet orienterer løbende om relevante forhold på socialområdet - Rådet for Socialt Udsatte videreformidler tvivlsspørgsmål fra organisationer.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
10. mar. 2020
Debat: Lovforslag om socialtandpleje er test af, om regeringer tager hånd om samfundets mest udsatte
Regeringen med sundhedsminister Magnus Heunicke i front har et lovforslag om socialtandpleje undervejs til Folketinget. Det er et meget vigtigt forslag, der forhåbentlig giver mange socialt udsatte en hårdt tiltrængt hjælp til tænderne.
Læs nyhed