Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Seneste nyt fra Rådet

Her kan du finde alle nyheder, pressemeddelelser, debatindlæg mv. fra Rådet for Socialt Udsatte. Du kan søge på årstal, indsatsområde eller ved at indtaste et specifikt søgeord i felterne herunder.

Psykisk lidelse
22. feb. 2021
Debat: Socialt udsatte svigtes i det forberedende arbejde til 10-års-planen for psykiatrien
Det er stærkt bekymrende, at den fremgangsmåde, der er valgt i det forberedende arbejde til 10-års-planen for psykiatrien, ikke inddrager socialt udsattes perspektiv. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på sundhedsmonitor.dk den 22. februar 2021.
Læs nyhed
Hjemløshed
20. jan. 2021
Nødråb fra hjemløse – COVID situationen er desperat
Rådet for Socialt Udsatte er medunderskriver på et brev til Statsminister Mette Frederiksen, Social- og Indenrigsminister Astrid Krag og Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, fordi smitten med COVID-19 lige nu spreder sig i udsattemiljøet. I brevet beder en række aktører om akut hjælp til bl.a. hjemløse, der lige nu er i risiko for at blive ramt af COVID-19 og få svære forløb.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
08. jan. 2021
Debat: Socialt udsattes vacciner
Socialt udsatte er særligt udfordrede i forhold til corona. Hjemløse kan ikke isolere sig i eget hjem, og psykisk sårbare tager stor skade af isolation. Der er brug for klart at melde ud, hvornår og hvordan socialt udsatte kan få en vaccine Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Information den 8. januar 2021, Sektion 1, side 18
Læs nyhed
Øvrigt
27. dec. 2020
Debat: Socialt udsatte kommer i klemme når bankerne lukker for kontanthævninger
Under coronakrisen lukker bankerne kontantkasserne, og kunderne må klare sig med hævekort, men det kan stille socialt udsatte borgere i en vanskelig situation. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Jyllands-Posten den 27. december 2020, 1. sektion side 31.
Læs nyhed
Psykisk lidelse
19. dec. 2020
Rådet opfordrer minstre til at nedsætte en femte arbejdsgruppe i arbejdet med 10-års-plan for psykiatrien
Rådet opfordrer til, at der bliver lavet en femte arbejdsgruppe i arbejdet med status- og udfordringsbilledet. Den femte arbejdsgruppe skal arbejde med socialt udsattes møde med psykiatrien på tværs af sektorer og systemer. 
Læs nyhed
Fattigdom
14. dec. 2020
Debat: Finansloven er landet - nytårsforsættet må være et endeligt farvel til fattigdom i Danmark
Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Berlingske den 13. december 2020, 1. sektion, side 46.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
25. nov. 2020
Debat: Værdig ældrepleje til socialt udsatte kræver særlige plejeteams og plejehjemspladser
Hvis ældrepleje til socialt udsatte skal lykkes, skal der rettes op på mange års mistillid til systemet,vog det kræver en ekstraordinær indsats fra kommunerne. Men der er gode foregangseksempler. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Sundhedsmonitor den 25. noveber 2020.
Læs nyhed
Øvrigt
24. nov. 2020
Pressemeddelelse: Rådet for Socialt Udsatte glæder sig over flere elementer i reservepuljeaftale
I dag landede forhandlingerne om reservepuljen. Rådet for Socialt Udsatte glæder sig over, at regeringen og aftalepartierne tager fat på udviklingen af en langsigtet strategi for samarbejdet med civilsamfundet om at styrke og forankre den frivillige sociale indsats for socialt udsatte grupper.
Læs nyhed
Partnerskab for udsatte voksne
20. nov. 2020
Vigtigt at der arbejdes på et socialt beredskab
Rådet for Socialt Udsatte og Partnerskabet for Udsatte Voksne har siden foråret talt for, at der bør etableres et socialt beredskab i Danmark.
Læs nyhed
Partnerskab for udsatte voksne
06. nov. 2020
Pressemeddelelse: Vigtig ny aftale om fællesskaber til bekæmpelse af ensomhed
Nedlukningen af Danmark og de efterfølgende restriktioner som følge af COVID-19 er et samfundsanliggende, og det er den ensomhed, der følger i kølvandet på begrænsede sociale muligheder, også. Derfor glæder Rådet for Socialt Udsatte og Partnerskabet for Udsatte Voksne sig over den nye ensomhedsaftale, der afsætter 50 mio. kr. til en indsats og en række nye fællesskaber mod ensomhed.
Læs nyhed
Øvrigt
06. nov. 2020
Debat: København eksporterer sociale problemer
Om ti år håber jeg, at andre byer ser mod København, når de søger inspiration til udvikling af en bæredygtig metropol. Ikke kun når de vil gøre noget for cyklismen eller reducere CO2-udslippet, men også når de vil sikre en stærk social indsats. At være bæredygtig handler ikke kun om grøn omstilling, men også om en social bæredygtig politik. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: Hovedstaden den 6. november 2020.
Læs nyhed
Øvrigt
05. nov. 2020
Debat: Sociale investeringer skaber bedre løsninger
Socialt udsatte oplever mange svigt - også fra det system, der skulle hjælpe dem. Mit mål er, at det skal samfundet gøre bedre. Samfundet bør forpligte sig til at give den optimale indsats til socialt udsatte. Derfor er der grund til at interessere sig for nye veje. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: Civilsamfund den 5. november 2020.
Læs nyhed