Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Seneste nyt fra Rådet

Her kan du finde alle nyheder, pressemeddelelser, debatindlæg mv. fra Rådet for Socialt Udsatte. Du kan søge på årstal, indsatsområde eller ved at indtaste et specifikt søgeord i felterne herunder.

Partnerskab for udsatte voksne
09. okt. 2020
De fire partnerskaber har udarbejdet ensomhedsstrategier og fælles anbefalinger
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) og Folketingets socialordførere har modtaget en pakke fra partnerskaberne for hhv. udsatte børn & unge, udsatte voksne, ældre og handicapområdet med fire ensomhedsstrategier og fem fælles anbefalinger til, hvordan ensomhed som følge af COVID-19 kan bekæmpes. 
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
08. okt. 2020
Debat: Det sociale frikort gør arbejdsmarkedet mere tilgængeligt
Mange socialt udsatte er meget langt fra arbejdsmarkedet. For mange kan det sociale frikort gøre en kæmpe forskel. Der er brug for at få frikortet op at flyve. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Arbejderen.dk den 8. oktober 2020.
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
02. okt. 2020
Debat: Det sociale frikort får flere med i arbejdsfællesskabet
Mange socialt udsatte er meget langt væk fra arbejdsmarkedet. Nogle kæmper med hjemløshed, psykiske lidelser eller misbrug. De er end ikke tæt på at kunne være en del af det almindelige arbejdsmarked – og hverken løntilskudsordninger eller kurser på jobcentret kan ændre det. Men det betyder ikke, at socialt udsatte ikke kan og vil arbejde. Det viser de seneste snart to års forsøg med det sociale frikort. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Børsen.dk den 2. oktober 2020.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
01. okt. 2020
Debat: Sundhedsvæsenet mangler viden om livet som socialt udsat
Udsatte oplever manglende forståelse for deres livssituation, når de møder sundhedsvæsenet. Der skal ansættes flere socialsygeplejersker- og læger og gøres brug af mere opsøgende arbejde. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget.dk den 1. oktober 2020.
Læs nyhed
Udsatte unge
01. okt. 2020
Debat: Anbragte unge bliver kastet ud i voksenlivet. Ville I bede jeres barn om at flytte hjemmefra, når det fylder 18?
Spørg jer selv: Ville I kun give jeres barn lov til at snakke med jer fra 8 til 16 mandag til fredag? Ville I bede jeres barn om at flytte hjemmefra, så snart det fylder 18 år? Og ville I hele tiden have fokus på, hvad jeres voksne barn ikke kan finde ud af? Sådan lød det fra Leika Fuglsang, en af fem tidligere anbragte unge, der for nylig deltog på en konference på Christiansborg. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte og Agi Csonka formand for Børnerådet. Indlægget er bragt i Kristeligt Dagblad den 1. oktober 2020, 1. sektion, side 20.
Læs nyhed
Øvrigt
30. sep. 2020
Møde i bruger-/praktikerpanel med fokus på involvering
Da bruger-/praktikerpanelet mødtes i slutningen af september, blev der diskuteret drømme og bekymringer for fremtidens socialpolitik, og der blev udvekslet erfaringer - gode og dårlige - med brugerinvolvering.
Læs nyhed
Lokale udsatteråd
04. sep. 2020
Landspanelmøde - drømme for fremtidens socialpolitik
31. august 2020 holdt Rådet for Socialt Udsatte det første møde i det nye landspanel af lokale udsatteråd. På landspanelmødet deltog ca. 60 repræsentanter fra 30 forskellige lokale udsatteråd samt social- og indenrigsminister Astrid Krag. Deltagerne skulle bl.a igennem en visionsworkshop, hvor bekymringer og drømme for fremtidens socialpolitik skulle luftes.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
02. sep. 2020
Debat: Tænderne giver stadig ulighed i sundhed
Når partierne skal forhandle om en ny model for voksentandplejen, bør lighed i sundhed blive et hovedtema. Af Vibe Klarup fomand for Rådet for Socialt Udsatte og Elisabeth Gregersen formand for Danske Tandplejere. Indlægget er bragt på Altinget: Sundhed den 2. september 2020.
Læs nyhed
Øvrigt
28. aug. 2020
Pressemeddelelse: Rådet for Socialt Udsatte vil udvikle en ny socialpolitisk vision og give socialt udsatte bedre mulighed for at blive hørt
På mandag den 31. august vil Rådet for Socialt Udsatte for alvor sætte skub i et arbejde med at udvikle en ny socialpolitisk vision, finde nye arbejdsformer og give socialt udsatte borgere bedre muligheder for at blive hørt.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
17. aug. 2020
Pressemeddelelse: Ti nye forslag kan mindske ulighed i sundhed
Rådet for Socialt Udsatte stiller ti forslag, der kan mindske uligheden i sundhed og forbedre socialt udsattes sundhedstilstand.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
14. aug. 2020
Debat: Uligheden er tårnhøj - også i Nordjylland
På trods af ihærdige indsatser i kommuner og regioner i hele landet er socialt udsattes sundhedssituation ikke forbedret væsentligt siden 2007, hvor Rådet for Socialt Udsatte første gang systematisk dokumenterede socialt udsattes helbredstilstand. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Nordjyske Stiftstidende 14. august 2020, 1. Sektion, side 17. Derudover versionering i Fyens Stiftstidende den  16. august 1. sektion, side 13 og i Sjællandske, 2. sektion, side 11.
Læs nyhed
Retssikkerhed
06. aug. 2020
Debat: Socialt udsatte klager sjældent over afgørelser
Socialt udsatte klager sjældent over afgørelser i deres sager, på trods af at kommunerne begår mange fejl i sagerne. Klagesystemet er ikke et retssikkerhedsmæssigt sikkerhedsnet for socialt udsatte. Af Vibe Klarup, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Arbejderen.dk den 6. august 2020.
Læs nyhed