LUK
  • Man får bare lyst til at lukke ned for alt og isolere sig, fordi man ikke har råd til at leve Mand, 27 år, om fattigdom

  • 00:10
Ulighed i sundhed
19. sep. 2018
Rådets input til Psykiatriplan 2.0
Rådet for Socialt Udsatte har sendt input til regeringen og Folketingets psykiatriordførere ifm. Psykiatriplan 2.0, som forventes at blive præsenteret snart.
Læs nyhed
Udsatte unge
19. sep. 2018
Rådet anbefaler forsøg med udvidet efterværn til tidligere anbragte unge
Rådet for Socialt Udsatte har sendt forslag til regeringen og Folketingets socialordførere om at indføre en forsøgsordning med udvidet efterværn til tidligere anbragte unge ifm. satspuljeforhandlingerne.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
19. sep. 2018
Rådets forslag til nye rammer for voksentandplejen
Rådet for Socialt Udsatte har sendt fem konkrete forslag til en bedre tandpleje til socialt udsatte til sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V)
Læs nyhed
Øvrigt
31. aug. 2018
AC-medarbejder søges til barselsvikariat i sekretariatet for Rådet for Socialt Udsatte
Læs nyhed
Brugernes BaZar
27. aug. 2018
Pressemeddelelse: Giv socialt udsatte en ”systemtolk” - Brugernes Bazar 2018
Indfør en ordning, der giver socialt udsatte ret til en professionel, uvildig aktør – et såkaldt personligt ombud, som det kendes fra Sverige – der kan støtte den enkelte i at få klarhed over egne hjælpebehov og få den rette hjælp fra systemet. Sådan lyder Rådet for Socialt Udsattes ønske til børne- og socialminister Mai Mercado (K), som på onsdag den 29. august møder mere end 1.000 socialt udsatte borgere til ”socialt udsattes Folkemøde” Brugernes Bazar i Odense.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
07. aug. 2018
Program for Brugernes Bazar 2018
Kom til Brugernes BaZar og deltag i debatten med brugere, fagfolk ogpolitikere. Vær med i fremtidsværkstedet, når der skal findes løsninger om fremtidens udfordringer for socialt udsatte i systemet. Spis en gratis frokost i det grønne og hør Rock Nalle og Hjemløsekoret give den gas på scenen.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
25. jul. 2018
Debat: Stor ulighed i tandsundhed
42 procent af socialt udsatte har under 20 tænder tilbage. Uligheden i tandsundhed er stor. Der burde være gratis tandlægehjælp til socialt udsatte mennesker. Af Jann Sjursen. Debatindlægget er bragt i Arbejderen d. 25. juli 2018
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
17. jul. 2018
Debat: Lad socialt udsatte være direktør i eget forløb
Partierne bag reformen af førtidspension drøfter i øjeblikket, hvad der skal gøres for at rette op på reformens mangler. Der er kommet en stor evaluering fra Deloitte. Den peger på mange problemer. Af Jann Sjursen. Debatindlægget er bragt i Information d. 17. juli 2018
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
29. jun. 2018
Rådets input til evaluering af førtidspensions- og fleksjobreform
Rådet for Socialt Udsatte deltog i dialogmøde og har efterfølgende sendt brev med yderligere input til beskæftigelsesministeren, Folketingets Beskæftigelsesudvalg og partiernes  beskæftigelsesordførere i forbindelse med evalueringen af førtidspensions- og fleksjobreform - læs hele Rådets brev her.
Læs nyhed
Lokale udsatteråd
15. jun. 2018
Dialogmøde for lokale udsatteråd 2018 med rekordmange deltagere
Den 7. juni 2018 afholdt Rådet for Socialt Udsatte det årlige dialogmøde for lokale udsatteråd, hvor mere end 80 personer fra 25 forskellige udsatteråd deltog.
Læs nyhed
Hjemløshed
15. jun. 2018
Debat: Mens vi venter på bedre herberger
Rådet anbefaler, at selvmøderprincippet fredes, at de fysiske rammer opprioriteres samt at særlige herberger til unge, særlige pladser til ældre hjemløse med plejebehov og skærmede pladser til hjemløse kvinder prioriteres. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Jyllands-Posten, 15. juni 2018, 1. sektion, side 25 (Debat)
Læs nyhed
Retssikkerhed
08. jun. 2018
Rådet for Socialt Udsatte på Folkemødet
Rådet for Socialt Udsatte afholder to arrangementer på årets Folkemøde. Kom og vær med i de spændende debatter og blive klogere på retssikkerhed for socialt udsatte og på behovet for en ny socialpolitik i Danmark.
Læs nyhed
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 31