LUK
  • Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

  • 00:10
Øvrigt
07. nov. 2018
AC-medarbejder med politisk tæft og skarp pen søges til sekretariatet for Rådet for Socialt Udsatte
Vil du bringe din faglighed og dine kompetencer i spil for at forbedre forholdene for socialt udsatte? Så er jobbet som fuldmægtig/specialkonsulent i Rådet for Socialt Udsatte måske noget for dig.
Læs nyhed
Hjemløshed
12. okt. 2018
Debat: Mennesker frem for systemer
Danmark er et af verdens rigeste lande. Alligevel stiger antallet af borgere i fattigdom, der er kommet flere hjemløse, og flere familier må tage imod hjælp i form af fødevarer fra sociale organisationer for overhovedet at kunne klare dagen og vejen. Det er et paradoks, når vi lever i et velfærdssamfund, som burde have råd til at tilbyde den bedst mulige hjælp til mennesker, når tilværelsen vælter. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Weshelters 125-års jubilæumsudgave af Magasinet Hjemløs, udgivet i oktober 2018.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
01. okt. 2018
Video: Brugernes Bazar 2018
Gik du glip af "socialt udsattes Folkemøde", Brugernes Bazar?
Læs nyhed
Fattigdom
26. sep. 2018
Debat: Det er et alvorligt problem, at flere er blevet fattige - det må regeringen tage seriøst
Skal Danmark leve op til FN’s verdensmål, er regeringen nødt til at tage spørgsmålet om fattigdom seriøst. Her vil en god start være at genindføre et officielt fattigdomsmål, afskaffe ”fattigdomsydelserne” og foretage konsekvensvurderinger af relevant ny lovgivnings virkning på fattigdom. Af Jann sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Kristeligt Dagblad, onsdag 26. september 2018, 1. sektion, side 8.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
24. sep. 2018
Debat: Socialt udsattes dårlige tænder er en skamplet på velfærdsstaten
Indfør tandplejefrikort, som giver ret til gratis tandbehandling til socialt udsatte. Det vil ikke blot mindske smerter, men give et mere værdigt liv for mange. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Politiken, mandag 24. september 2018, sektion Kultur, side 5.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
21. sep. 2018
Pressemeddelelse: Giv socialt udsatte gratis tandlægebehandling
Rådet for Socialt Udsatte stiller en række konkrete forslag til bedre tandpleje for socialt udsatte, herunder at tandlægebehandling bør gøres gratis for socialt udsatte borgere, der pga. både sociale og økonomiske barrierer ikke i tilstrækkelig grad har adgang til at komme til tandlægen.
Læs nyhed
Hjemløshed
20. sep. 2018
Debat: Utrygt for hvem?
Med argumentet om at det skaber utryghed, har politikerne gjort det kriminelt at sove på gaden og at tigge. Der er for nylig faldet dom over en hjemløs, der sov alene på fortovet. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Arbejderen den 20. september 2018.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
19. sep. 2018
Rådets input til Psykiatriplan 2.0
Rådet for Socialt Udsatte har sendt input til regeringen og Folketingets psykiatriordførere ifm. Psykiatriplan 2.0, som forventes at blive præsenteret snart.
Læs nyhed
Udsatte unge
19. sep. 2018
Rådet anbefaler forsøg med udvidet efterværn til tidligere anbragte unge
Rådet for Socialt Udsatte har sendt forslag til regeringen og Folketingets socialordførere om at indføre en forsøgsordning med udvidet efterværn til tidligere anbragte unge ifm. satspuljeforhandlingerne.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
19. sep. 2018
Rådets forslag til nye rammer for voksentandplejen
Rådet for Socialt Udsatte har sendt fem konkrete forslag til en bedre tandpleje til socialt udsatte til sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V)
Læs nyhed
Øvrigt
31. aug. 2018
AC-medarbejder søges til barselsvikariat i sekretariatet for Rådet for Socialt Udsatte
Læs nyhed
Brugernes BaZar
27. aug. 2018
Pressemeddelelse: Giv socialt udsatte en ”systemtolk” - Brugernes Bazar 2018
Indfør en ordning, der giver socialt udsatte ret til en professionel, uvildig aktør – et såkaldt personligt ombud, som det kendes fra Sverige – der kan støtte den enkelte i at få klarhed over egne hjælpebehov og få den rette hjælp fra systemet. Sådan lyder Rådet for Socialt Udsattes ønske til børne- og socialminister Mai Mercado (K), som på onsdag den 29. august møder mere end 1.000 socialt udsatte borgere til ”socialt udsattes Folkemøde” Brugernes Bazar i Odense.
Læs nyhed
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 31