Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll
Ulighed i sundhed
26. sep. 2019
Debat: Lighed i sundhed? Lyt til de socialt udsatte, Heunicke
Bekæmpelse af ulighed i sundhed er et vigtigt punkt i regeringens forståelsespapir. Lige nu er regeringen med sundhedsminister Magnus Heunicke i spidsen ved at gøre klar til at udforme en tiårsplan for psykiatrien og indkalde til forhandlinger om en sundhedsaftale. Det er godt, selv om 10 år er længe at vente. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Politiken, 26. september 2019, 2. sektion, side 10.
Læs nyhed
Fattigdom
26. sep. 2019
Debat: Stort behov for uvildig, gratis rådgivning om gæld
Alt for mange socialt udsatte sidder fast i bundløs gæld. At blive gældsfri er nok den drøm, som allerflest socialt udsatte har. Desværre bliver det for de fleste ved med at være en drøm. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Dagbladet Børsen, 26. september 2019, 1. sektion, side 2.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
10. sep. 2019
Debat: Regeringen må hurtigt vende skuden – lighed i sundhed for socialt udsatte
Socialt udsatte dør i gennemsnit 19 år tidligere end andre. Årsagen er deres hårde liv, og at sundhedsvæsenet ikke er gearet at behandle dem godt. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Jyllands-Posten den 10.september 2019, 1. Sektion, side 20.
Læs nyhed
Hjemløshed
09. sep. 2019
Pressemeddelelse: Glædeligt at hjemløsekurven er stagneret, men der er lang vej igen
VIVE’s nye hjemløsetælling viser, at antallet af hjemløse er stagneret. Det glæder Rådet for Socialt Udsatte, som dog fortsat er bekymret over det generelt høje antal hjemløse i Danmark og over udviklingen med flere ældre hjemløse og flere hjemløse uden for byerne.
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
05. sep. 2019
Debat: Lav et socialt skatteloft for kontanthjælpsmodtagere
Det oplagte synspunkt i debatten om sociale ydelser er nok: Afskaf kontanthjælpsloftet, 225-timersreglen og integrationsydelsen. Men det er ikke nok. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: arbejdsmarked den 5. september 2019.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
04. sep. 2019
Video: Brugernes Bazar 2019
Den 28. august afholdt Rådet for Socialt Udsatte for 16. år i træk Brugernes Bazar i Kongens Have i Odense.
Læs nyhed
Udsatte grønlændere
26. aug. 2019
Rådet inviterer til konference om socialt udsatte grønlændere
Socialt udsatte grønlændere i Danmark - Hvordan kan hjælpen blive bedre? Rådet for Socialt Udsatte inviterer til konference om socialt udsatte grønlændere i Danmark, onsdag d. 9. oktober 2019 kl. 12-16 på Johan Borups Højskole i København.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
26. aug. 2019
Pressemeddelelse: Brugernes Bazar 2019: Socialt udsattes dårlige sundhed er en tragedie
Socialt udsattes sundhed halter så langt efter den øvrige befolknings, at der er tale om en tragedie. Med FN’s verdensmål som udgangspunkt er der brug for en massiv indsats for at forbedre socialt udsattes sundhed - sådan lyder budskabet fra Rådet for Socialt Udsatte på dette års Brugernes Bazar (socialt udsattes folkemøde).
Læs nyhed
Årsrapporter
19. aug. 2019
Pressemeddelelse: 11 forslag der kan forbedre socialt udsattes situation
Fattigdommen stiger, og socialt udsattes sundhed halter langt efter den øvrige befolknings. Det er den triste læsning i Rådet for Socialt Udsattes årsrapport: Socialt udsattes situation – årsrapport 2019, som udkommer i dag. I rapporten indgår 11 konkrete forslag til forbedring af indsatsen for socialt udsatte. FN’s verdensmål bør sætte retningen for socialpolitikken i Danmark fremover, lyder opfordringen fra Rådet for Socialt Udsatte til den nye regering.
Læs nyhed
Øvrigt
15. aug. 2019
Debat: Verdensmålene kan sætte rammen for en ny retning for socialpolitikken
Socialt udsatte oplever et udtalt behov for handling på socialområdet. Der er nok at tage fat på for den nye regering. Et godt sted at starte er at få defineret nye, ambitiøse og forpligtende sociale mål, forankret i FN's verdensmål. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Arbejderen.dk den 15. august 2019.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
12. aug. 2019
Se det fulde program for Brugernes Bazar 2019
Programmet for Brugernes Bazar 2019 (socialt udsattes Folkemøde) er nu på plads og kan ses herunder.
Læs nyhed
Lokale udsatteråd
01. jul. 2019
Dialogmøde for lokale udsatteråd 2019 - opsamling
Den 6. juni 2019 afholdt Rådet for Socialt Udsatte det årlige dialogmøde for lokale udsatteråd.
Læs nyhed