Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Seneste nyt fra Rådet

Her kan du finde alle nyheder, pressemeddelelser, debatindlæg mv. fra Rådet for Socialt Udsatte. Du kan søge på årstal, indsatsområde eller ved at indtaste et specifikt søgeord i felterne herunder.

Ulighed i sundhed
02. jul. 2020
Se webinaret om Sundhed blandt uregistrerede og hjemløse mirganter
Den 30 juni afholdt Rådet for Socialt Udsatte webinar om den nye rapport Sundhed blandt uregistrerede og hjemløse migranter. Webinaret blev optaget og herunder kan du se eller gense det.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
30. jun. 2020
Press release: The corona crisis highlighted an existing issue: harsh conditions for homeless and unregistered migrants in Denmark
Today, the Council for Socially Marginalised People is publishing the results of a new report, the first study on the health situation among unregistered migrants living on the streets of Danish cities.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
30. jun. 2020
Pressemeddelelse: Coronakrisen har udstillet problemet: Hjemløse uregistrerede migranter lever en kummerlig tilværelse i Danmark
Rådet for Socialt Udsatte offentliggør i dag en rapport, der dokumenterer uregistrerede gademigranters sundhedstilstand. Gennem interviews med gademigranter, personale fra sociale organisationer og sundhedspersonale viser den, at hjemløse uregistrerede migranter i Danmark har store sociale og sundhedsmæssige problemer, og at systemet giver meget få muligheder for at afhjælpe dem.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
25. jun. 2020
Invitation: Webinar om livsvilkårene for udsatte migranter
I forbindelse med udgivelsen af en ny rapport om sundhed blandt uregistrerede hjemløse migranter inviterer Rådet for Socialt Udsatte til webinar tirsdag d. 30. juni kl. 15-16.
Læs nyhed
Partnerskab for udsatte voksne
25. jun. 2020
Workshop i partnerskabet for udsatte voksne
Partnerskabet for udsatte voksne har afholdt en heldags workshop den 18. juni, hvor der bl.a. blev fulgt op på alle de input, der var fra de afholdte videomøder i starten af juni.
Læs nyhed
Partnerskab for udsatte voksne
17. jun. 2020
Debat: Danmark har brug for et socialt beredskab
Coronakrisen har tydeligt vist, at et sundhedsberedskab ikke kan stå alene. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt den I Politiken den 16. juni 2020, 2. sektion, side 7.
Læs nyhed
Øvrigt
16. jun. 2020
Debat: Tilbage til normalen før coronakrisen er ikke nødvendigvis nok
Kommunerne må gøre klar til at opjustere indsatsen for socialt udsatte efter coronakrisen, så det ikke ender med flaskehalse. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: Social den 16. juni 2020.
Læs nyhed
Retssikkerhed
11. jun. 2020
Debat: Ny fond vil næppe hjælpe socialt udsatte
En ny retssikkerhedsfond, som Advokatrådet foreslår, vil næppe nå frem til mange udsatte borgere, fordi de ikke bruger klagemulighederne. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget.dk den 11. juni 2020.
Læs nyhed
Partnerskab for udsatte voksne
08. jun. 2020
Partnerskabet for udsatte voksne har mange gode ideer og erfaringer
De første møder i Partnerskabet for udsatte voksne blev afviklet den 3. og 4. juni, og der var mange gode drøftelser.
Læs nyhed
Retssikkerhed
02. jun. 2020
Pressemeddelelse: Socialt udsatte har brug for hjælp til at klage over afgørelser fra det offentlige
Rådet for Socialt Udsattes nye undersøgelse af socialt udsattes brug af klagesystemet viser, at der er et utal af barrierer for, at socialt udsatte kan bruge det formelle klagesystem, og at kommunerne laver mange fejlafgørelser.
Læs nyhed
Hjemløshed
25. maj 2020
Debat: Lad ikke Folketinget gøre tiggerloven permanent uden en undersøgelse af dens konsekvenser
Hverken sociale problemer, hjemløshed eller fattigdom bliver løst ved truslen om en fængselsstraf. ​​​​​​ Derfor bør Folketinget ikke gøre tiggerloven permanent på torsdag. Af Louise Holck direktør i Institut for Menneskerettigheder og Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Information.dk den 25. maj 2020.
Læs nyhed
Hjemløshed
20. maj 2020
Debat: Regeringens forslag om hjemløse stikker i hver sin retning
Vi kan ikke løse sociale problemer med straf, så jeg håber, at Folketinget forkaster forslaget om at gøre skærpet straf for tiggeri permanent – og at de ved næste lejlighed tager skridtet fuldt ud og også afskaffer lejr- og zoneforbuddet. Af Vibe Klarup, formand for RÅdet for Socialt udsatte. Indlægget er bragt på Arbejderen.dk den 20. maj 2020.
Læs nyhed