Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll
Hjemløshed
27. jun. 2019
Knæk kurven - alle har ret til et hjem!
Rådet udgiver serie af tre animerede videoer om hjemløshed. Se alle tre her.
Læs nyhed
Fattigdom
20. jun. 2019
Debat: Ny regering bør lade socialt udsatte få gavn af verdensmålene
På Folkemødet i Allinge på Bornholm var temaet FN's 17 verdensmål. Det første verdensmål lyder: Afskaf fattigdom. Dét mål bør være øverst på alle regeringers to do-liste, da fattigdom er en af hovedårsagerne til et utal af andre problemer. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Kristeligt Dagblad den 20. juni 2019, 1. sektion, side 11.
Læs nyhed
Øvrigt
06. jun. 2019
Debat: Ny regering bør opprioritere den socialpolitiske indsats
Den nye regering bør bruge kommuneforhandlingerne til at råde bod på det hidtil underfinansierede område for socialt udsatte og flytte fokus fra kortsigtet økonomisk styring til mere langsigtede sociale ambitioner. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Arbejderen.dk den 6. juni 2019
Læs nyhed
Øvrigt
15. maj 2019
Sådan stemmer du til folketingsvalget den 5. juni - også som hjemløs
Statsministeren har udskrevet valg til Folketinget til afholdelse på grundlovsdag den 5. juni 2019. Se herunder hvordan man gør brug af sin ret til at stemme - også hvis man er hjemløs.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
06. maj 2019
Oplæg og video fra konference om socialt udsattes sundhed
Herunder kan du se eller gense alle præsentationer samt en kort video fra Rådets konference om socialt udsattes sundhed den 30. april 2019.
Læs nyhed
Øvrigt
06. maj 2019
Book en ildsjæl fra Rådet for Socialt Udsatte til dit folkemødearrangement
Flere af Rådets medlemmer er til stede på Folkemødet 2019 - har du brug for en af dem til dit folkemødearrangement?
Læs nyhed
Øvrigt
03. maj 2019
Rådet afholder to arrangementer på Folkemødet 2019
Kom og hør Rådets spændende debatter på årets Folkemøde. Temaerne for de to arrangementer er henholdsvis sundhed og fattigdom. Begge afholdes fredag den 14. juni.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
29. apr. 2019
Pressemeddelelse: Socialt udsatte føler sig diskrimineret af sundhedsvæsenet
Ny rapport dokumenterer, at socialt udsatte ikke føler sig hørt og taget alvorligt af sundhedsvæsenet. Derfor fravælger nogle helt at gå til fx egen læge, og venter i stedet til de er så syge, at de bliver indlagt via skadestuen. Rapporten præsenteres på en stor konference i morgen (30. april) i DGI-Byen i København.
Læs nyhed
Misbrug
25. apr. 2019
Pressemeddelelse: Kommunerne er ved at afvikle intensiv stofmisbrugsbehandling
Ny analyse viser, at kommunerne visiterer stadig færre personer med stofmisbrug til døgnbehandling. Nyt lovforslag (L 187) kan ikke stoppe afviklingen af den intensive stofmisbrugsbehandling. Der er brug for, at ministeren fremover får mulighed for at gribe mere håndfast ind.
Læs nyhed
Hjemløshed
11. apr. 2019
Debat: Retten til en bolig er et klokkeklart samfundsansvar
Antallet af hjemløse stiger, og det er på tide, regeringen tager ansvar. Det indebærer betalelige boliger og et fokus på de socialt udsatte borgeres ønsker. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: by og bolig den 11. april 2019.
Læs nyhed
Hjemløshed
05. apr. 2019
Debat: Hjemløse har hårdt brug for en helhedsorienteret indsats
Socialt udsatte har behov for en langt mere helhedsorienteret indsats end den, kommunerne leverer i dag. Det gælder ikke mindst for de mennesker, der lever i den ekstreme form for udsathed, som hjemløshed er. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Arbejderen.dk, den 4. april 2019.
Læs nyhed
Hjemløshed
02. apr. 2019
Stigende offentlige udgifter til herberger mv.
Rådets gennemgang af kommunernes udgifter til socialt udsatte viser, at kommunernes udgifter til § 110-tilbud (boformer til hjemløse såsom herberger og forsorgshjem) er stigende.
Læs nyhed