Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Seneste nyt fra Rådet

Her kan du finde alle nyheder, pressemeddelelser, debatindlæg mv. fra Rådet for Socialt Udsatte. Du kan søge på årstal, indsatsområde eller ved at indtaste et specifikt søgeord i felterne herunder.

Hjemløshed
04. maj 2020
Debat: Drop fængselsstraf til hjemløse
Sats på bedre sociale indsatser til hjemløse og hjælp med en værdig hjemsendelse til de udenlandske hjemløse i stedet for at gøre skærpet straf permanent. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Information den 4. maj 2020, 1. sektion, side 18.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
01. maj 2020
Pressemeddelelse: Brugernes Bazar 2020 er aflyst
Brugernes Bazar, som ellers skulle afholdes 26. august i Kongens Have i Odense, aflyses pga. denigangværende coronakrise.
Læs nyhed
Rusmiddelafhængighed
01. maj 2020
Stadig få visiteres til døgnbehandling
Rådet for Socialt Udsatte har pba. seneste tal fra bl.a. Danmarks Statistik opdateret sin analyse af kommunernes afvikling af intensiv misbrugsbehandling.
Læs nyhed
Øvrigt
06. apr. 2020
Pressemeddelelse: Regeringens tiltag for at støtte hjemløse udlændinge er ikke en rigtig støtte
I en netop udsendt pressemeddelelse vil regeringen give udlændinge uden lovligt ophold mulighed for at blive testet for coronavirus fx i de mobile testenheder. Udlændinge uden lovligt ophold, der bliver testet positive, vil blive tilbudt/påbudt karantæne i asylsystemet, og sundhedsmyndighederne har pligt til at orientere politiet, der skal forestå hjemsendelse efter endt karantæne.
Læs nyhed
Øvrigt
03. apr. 2020
Debat: Rådet for Socialt Udsatte koncentrerer sit arbejde om coronavirus
Socialt udsatte er også en risikogruppe under coronakrisen. De organisationer og initiativer, der arbejder med socialt udsatte, udviser i disse uger stor opfindsomhed og kreativitet. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte, indlægget er bragt på Arbejderen.dk den 02. april 2020.
Læs nyhed
Øvrigt
16. mar. 2020
Information om coronavirus og socialområdet - Rådet videreformidler spørgsmål
Der er konstateret et stort antal tilfælde af coronavirus i Danmark. Social- og Indenrigsministeriet orienterer løbende om relevante forhold på socialområdet - Rådet for Socialt Udsatte videreformidler tvivlsspørgsmål fra organisationer.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
10. mar. 2020
Debat: Lovforslag om socialtandpleje er test af, om regeringer tager hånd om samfundets mest udsatte
Regeringen med sundhedsminister Magnus Heunicke i front har et lovforslag om socialtandpleje undervejs til Folketinget. Det er et meget vigtigt forslag, der forhåbentlig giver mange socialt udsatte en hårdt tiltrængt hjælp til tænderne.
Læs nyhed
Øvrigt
10. mar. 2020
Socialt udsatte bør betragtes som risikogruppe ift. COVID-19/coronavirus
Mandag den 9. marts har Rådet sendt brev til direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm og opfordret til at betragte socialt udsatte som risikogruppe ift. COVID-19/coronavirus.
Læs nyhed
Øvrigt
11. feb. 2020
Rådet søger to nye AC-medarbejdere
AC-ere med politisk tæft og skarp pen søges til sekretariatet for Rådet for Socialt Udsatte.
Læs nyhed
Øvrigt
24. jan. 2020
Pressemeddelelse: Vibe Klarup er ny formand for Rådet for Socialt Udsatte
Social- og indenrigsminister Astrid Krag har udpeget Vibe Klarup som ny formand for Rådet for Socialt Udsatte. Vibe Klarup afløser Jann Sjursen, der trådte tilbage i november 2019.
Læs nyhed
Øvrigt
06. nov. 2019
Pressemeddelelse: Rådet for Socialt Udsatte tilbyder at fratræde
Det er med beklagelse, at medlemmerne af Rådet for Socialt Udsatte i dag har modtaget Jann Sjursens meddelelse om, at han fratræder formandsposten.
Læs nyhed
Øvrigt
06. nov. 2019
Pressemeddelelse: Formanden for Rådet for Socialt Udsatte stopper på posten
Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte, har på grund af uenigheder i Rådet meddelt social- og indenrigsminister Astrid Krag, at han ønsker at blive fritaget fra hvervet som formand.
Læs nyhed