Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll
Hjemløshed
27. mar. 2019
Debat: Kommunerne smøler med de billige boliger
Siden 2016 har der været en pulje til at oprette 10.000 små, billige boliger, men kommunerne har kun godkendt byggestart på 759 boliger. Kommunernes smølen kan give den tanke, at mindrebemidlede borgere er uønskede. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: by og bolig den 27. marts 2019.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
26. mar. 2019
Debat: Socialt udsatte har ikke lige adgang til sundhed
Det et stort problem for mange socialt udsatte, at sundhedsindsatserne bliver mere specialiserede, fragmenterede, og at fokus er på, at få patienten hurtigere gennem systemet. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Jyllands-Posten den 26. marts 2019, 1. sektion, side 19.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
19. mar. 2019
Brugernes Bazar 2019
Kom til Brugernes Bazar den 28. august og vær med når vi sammen skal finde løsninger, der kan gøre sundhedsvæsenet mere tilgængeligt for socialt udsatte.
Læs nyhed
Øvrigt
19. mar. 2019
Kronik: Disse fire fokuspunkter kan give bedre hjælp til udsatte
Socialt udsatte har hårdt brug for en helhedsorienteret indsats. Men der er meget, der skal på plads, hvis det skal lykkes at give dem de indsatser, de har brug for. Vi har fire hovedpunkter, man bør have fokus på. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Kronikken er bragt i Kristeligt Dagblad, 18. marts 2019, 1. sektion, side 11.
Læs nyhed
Psykisk lidelse
18. mar. 2019
Debat: Ressourcerne i psykiatrien er helt utilstrækkelige
I psykiatrien er der mangel på ressourser og sammenhæng mellem den kommunale og regionale indsats. Psykiatrien skal prioriteres højt i sundhedsreformen med nye sundhedsfællesskaber. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: sundhed den 18. marts 2019.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
11. mar. 2019
Rådet inviterer til konference om socialt udsattes møde med sundhedssystemet
Kom og vær med, når Rådet sætter fokus på socialt udsattes sundhedstilstand oglægger op til debat om, hvordan sundhedsvilkårene for socialt udsatte kan forbedres.
Læs nyhed
Hjemløshed
01. mar. 2019
Pressemeddelelse: Sanktionsregler er med til at forhindre knæk af hjemløsekurven
Rådets nye undersøgelse af kommuners og NGO’ers arbejde med hjemløse borgere tegner et billede af, at sanktionsregler i kontanthjælpssystemet er en stor hindring for at afhjælpe hjemløshed.
Læs nyhed
Øvrigt
22. feb. 2019
Debat: Regeringens sociale mål er for uambitiøse
Der mangler klare og bindende mål for regeringens indsatser på socialområdet, hvis området skal klare sig efter lukningen af satspuljen. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: social den 22. februar 2019.
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
08. feb. 2019
Debat: Socialt frikort skal skubbes i gang
Der er nu gået over en måned af forsøgsperioden på to år, og der er så vidt vides endnu ikke visiteret ret mange, hvis nogen, borgere til brug af det sociale frikort. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Arbejderen.dk den 7. februar 2019.
Læs nyhed
Fattigdom
05. feb. 2019
Debat: Fattigdom kan ikke piskes væk
Pisk og økonomiske sanktionerne har længe været politikernes foretrukne redskab i kampen mod fattigdom. Men det er en forfejlet poltik, der skaber flere fattige – ikke færre. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget: social den 5. februar 2019.
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
16. jan. 2019
Oplæg og video fra kick-off-konference om det sociale frikort
Herunder kan du se alle præsentationer samt en kort video fra Rådets kick-off-konference om det sociale frikort.
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
14. jan. 2019
Pressemeddelelse: Ny rapport viser vejen til succes for det sociale frikort
Den 1. januar 2018 trådte det sociale frikort i kraft, og mandag den 14. januar åbner børne- og socialminister Mai Mercado (K) Rådet for Socialt Udsattes kick-off konference om det sociale frikort i DGI-Byen i København. På konferencen præsenterer Rådet bl.a. et nyt inspirationskatalog med råd og anbefalinger til, hvordan det sociale frikort for alvor kan komme socialt udsatte borgere til gavn.
Læs nyhed