Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll
Psykisk lidelse
18. dec. 2018
Debat: En lappelov, der skulle løse problemer med vold i psykiatrien, søges udbedret med en ny lap
Penge, som er hårdt tiltrængt i både den regionale psykiatri og de kommunale psykosociale indsatser, fosser i øjeblikket ud til ingenting. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Jyllands-Posten den 18. december 2018, 1. sektion, side 17.
Læs nyhed
Retssikkerhed
13. dec. 2018
Oplæg fra konference om bisidderordninger for socialt udsatte
Herunder kan du se eller gense alle præsentationer fra Rådets konference om bisidderordninger for socialt udsatte.
Læs nyhed
Fattigdom
13. dec. 2018
Debat: I juletiden er fattigdommen tydelig i Danmark
Selv uden en officiel fattigdomsgrænse som målestok er det tydeligt, at fattigdommen er markant stigende i Danmark- Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Kristeligt Dagblad, den 13. december 2018, 1. sektion, side 11.
Læs nyhed
Øvrigt
13. dec. 2018
Debat: Tyveriet fortsætter efter satspuljens afskaffelse
Afskaffelsen af satspuljen fører flere gode ting med sig, men det er uacceptabelt, at udhulingen af overførselsindkomsterne fortsætter. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget.dk/social den 13. december 2018.
Læs nyhed
Retssikkerhed
11. dec. 2018
Pressemeddelelse: Socialt udsatte har gavn af en bisidder
Rådet for Socialt Udsattes nye undersøgelse tyder på, at socialt udsatte borgere kan have gavn af en bisidder i mødet med det offentlige.
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
05. dec. 2018
Rådet inviterer til kick-off-konference om det sociale frikort
Den 1. januar træder det sociale frikort i kraft. Med frikortet kan socialt udsatte tjene op til20.000 kr. skattefrit uden at blive trukket i offentlige ydelser. Ordningen er et forsøg, somløber over to år.
Læs nyhed
Retssikkerhed
19. nov. 2018
Rådet inviterer til konference om bisidderordninger
Bisidderordninger og socialt udsattes møde med det offentlige Vil du blive klogere på bisidderordninger, socialt udsattes retssikkerhed og møde med det offentlige? Så kom til Rådet for Socialt Udsattes konference om bisidderordninger den 12. december kl. 12-16 i DGI-Byen i København – det er gratis at deltage.
Læs nyhed
Øvrigt
08. nov. 2018
Debat: Erstat satspuljen med helt nyt system
Svindelsagen er en anledning til at se nærmere på hele konstruktionen omkring satspuljen. Der er flere problemer. Det er for eksempel urimeligt, at alle på overførselsindkomst skal finansiere udvikling af sociale indsatser. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Arbejderen, den 9. november, 2018, 1. sektion, side 3.
Læs nyhed
Øvrigt
07. nov. 2018
AC-medarbejder med politisk tæft og skarp pen søges til sekretariatet for Rådet for Socialt Udsatte
Vil du bringe din faglighed og dine kompetencer i spil for at forbedre forholdene for socialt udsatte? Så er jobbet som fuldmægtig/specialkonsulent i Rådet for Socialt Udsatte måske noget for dig.
Læs nyhed
Hjemløshed
12. okt. 2018
Debat: Mennesker frem for systemer
Danmark er et af verdens rigeste lande. Alligevel stiger antallet af borgere i fattigdom, der er kommet flere hjemløse, og flere familier må tage imod hjælp i form af fødevarer fra sociale organisationer for overhovedet at kunne klare dagen og vejen. Det er et paradoks, når vi lever i et velfærdssamfund, som burde have råd til at tilbyde den bedst mulige hjælp til mennesker, når tilværelsen vælter. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Weshelters 125-års jubilæumsudgave af Magasinet Hjemløs, udgivet i oktober 2018.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
01. okt. 2018
Video: Brugernes Bazar 2018
Gik du glip af "socialt udsattes Folkemøde", Brugernes Bazar?
Læs nyhed
Fattigdom
26. sep. 2018
Debat: Det er et alvorligt problem, at flere er blevet fattige - det må regeringen tage seriøst
Skal Danmark leve op til FN’s verdensmål, er regeringen nødt til at tage spørgsmålet om fattigdom seriøst. Her vil en god start være at genindføre et officielt fattigdomsmål, afskaffe ”fattigdomsydelserne” og foretage konsekvensvurderinger af relevant ny lovgivnings virkning på fattigdom. Af Jann sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Kristeligt Dagblad, onsdag 26. september 2018, 1. sektion, side 8.
Læs nyhed