Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Seneste nyt fra Rådet

Her kan du finde alle nyheder, pressemeddelelser, debatindlæg mv. fra Rådet for Socialt Udsatte. Du kan søge på årstal, indsatsområde eller ved at indtaste et specifikt søgeord i felterne herunder.

Brugernes BaZar
04. sep. 2019
Video: Brugernes Bazar 2019
Den 28. august afholdt Rådet for Socialt Udsatte for 16. år i træk Brugernes Bazar i Kongens Have i Odense.
Læs nyhed
Udsatte grønlændere
26. aug. 2019
Rådet inviterer til konference om socialt udsatte grønlændere
Socialt udsatte grønlændere i Danmark - Hvordan kan hjælpen blive bedre? Rådet for Socialt Udsatte inviterer til konference om socialt udsatte grønlændere i Danmark, onsdag d. 9. oktober 2019 kl. 12-16 på Johan Borups Højskole i København.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
26. aug. 2019
Pressemeddelelse: Brugernes Bazar 2019: Socialt udsattes dårlige sundhed er en tragedie
Socialt udsattes sundhed halter så langt efter den øvrige befolknings, at der er tale om en tragedie. Med FN’s verdensmål som udgangspunkt er der brug for en massiv indsats for at forbedre socialt udsattes sundhed - sådan lyder budskabet fra Rådet for Socialt Udsatte på dette års Brugernes Bazar (socialt udsattes folkemøde).
Læs nyhed
Årsrapporter
19. aug. 2019
Pressemeddelelse: 11 forslag der kan forbedre socialt udsattes situation
Fattigdommen stiger, og socialt udsattes sundhed halter langt efter den øvrige befolknings. Det er den triste læsning i Rådet for Socialt Udsattes årsrapport: Socialt udsattes situation – årsrapport 2019, som udkommer i dag. I rapporten indgår 11 konkrete forslag til forbedring af indsatsen for socialt udsatte. FN’s verdensmål bør sætte retningen for socialpolitikken i Danmark fremover, lyder opfordringen fra Rådet for Socialt Udsatte til den nye regering.
Læs nyhed
Øvrigt
15. aug. 2019
Debat: Verdensmålene kan sætte rammen for en ny retning for socialpolitikken
Socialt udsatte oplever et udtalt behov for handling på socialområdet. Der er nok at tage fat på for den nye regering. Et godt sted at starte er at få defineret nye, ambitiøse og forpligtende sociale mål, forankret i FN's verdensmål. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Arbejderen.dk den 15. august 2019.
Læs nyhed
Brugernes BaZar
12. aug. 2019
Se det fulde program for Brugernes Bazar 2019
Programmet for Brugernes Bazar 2019 (socialt udsattes Folkemøde) er nu på plads og kan ses herunder.
Læs nyhed
Lokale udsatteråd
01. jul. 2019
Dialogmøde for lokale udsatteråd 2019 - opsamling
Den 6. juni 2019 afholdt Rådet for Socialt Udsatte det årlige dialogmøde for lokale udsatteråd.
Læs nyhed
Hjemløshed
27. jun. 2019
Knæk kurven - alle har ret til et hjem!
Rådet udgiver serie af tre animerede videoer om hjemløshed. Se alle tre her.
Læs nyhed
Fattigdom
20. jun. 2019
Debat: Ny regering bør lade socialt udsatte få gavn af verdensmålene
På Folkemødet i Allinge på Bornholm var temaet FN's 17 verdensmål. Det første verdensmål lyder: Afskaf fattigdom. Dét mål bør være øverst på alle regeringers to do-liste, da fattigdom er en af hovedårsagerne til et utal af andre problemer. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Kristeligt Dagblad den 20. juni 2019, 1. sektion, side 11.
Læs nyhed
Øvrigt
06. jun. 2019
Debat: Ny regering bør opprioritere den socialpolitiske indsats
Den nye regering bør bruge kommuneforhandlingerne til at råde bod på det hidtil underfinansierede område for socialt udsatte og flytte fokus fra kortsigtet økonomisk styring til mere langsigtede sociale ambitioner. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Arbejderen.dk den 6. juni 2019
Læs nyhed
Øvrigt
15. maj 2019
Sådan stemmer du til folketingsvalget den 5. juni - også som hjemløs
Statsministeren har udskrevet valg til Folketinget til afholdelse på grundlovsdag den 5. juni 2019. Se herunder hvordan man gør brug af sin ret til at stemme - også hvis man er hjemløs.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
06. maj 2019
Oplæg og video fra konference om socialt udsattes sundhed
Herunder kan du se eller gense alle præsentationer samt en kort video fra Rådets konference om socialt udsattes sundhed den 30. april 2019.
Læs nyhed