Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Formand: Godt KL-udspil med fokus på forebyggelse

16. maj 2013

Hvis man investerer i forebyggelse på det sociale område, kan det spare mange socialt udsatte borgere for de store personlige omkostninger, der ellers hænger sammen med et liv på kanten af samfundet. Det vil også være en økonomisk besparelse for hele samfundet. Derfor er KL’s nye socialpolitiske udspil ”Invester før det sker” flot og har potentiale.

Det mener Rådets formand Jann Sjursen om Kommunernes Landsforenings udspil, som handler om, hvordan kommunerne i fremtiden skal gribe det sociale område an. Udspillet lægger blandt andet op til mere forebyggende arbejde med borgerne, at møde borgerne dér, hvor de er, og at se borgeren som ekspert i sit eget liv. Jann Sjursen fremhæver især udspillets initiativ om at give borgerne en sammenhængende indsats, der samtidig inddrager borgeren.

KL’s formand præsenterer udspillet i eftermiddag til KL’s store temamøde om det sociale område, som foregår i Aalborg – Jann Sjursen er selvfølgelig med.