Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Mindeord over Steen Viggo

26. feb. 2011
Portrætbillede af Steen Viggo

Mindeord fra Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte:

Steen Viggo har vist aldrig været sådan lige at sætte i bås. Han var udstyret med utallige kvaliteter og egenskaber, der gjorde samværet med ham – både når det drejede sig om arbejdet i Rådet for Socialt Udsatte og de mere hyggeprægede situationer – spændende, berigende og overraskende.

Steen Viggo har i sit 58-årige liv prøvet mere end folk, der har rundet de 100 år! Han blev student som ung for så at blive svejser i Danmark og Norge. Derefter var han i Grønland som fisker. Nå ja, ægtemand og far blev han da også undervejs. Han drog til skovs et par år - udeligger, som Steen Viggo selv ville kalde det. Og så skulle Sand hjælpes på benene. Hus Forbi skrev jo heller ikke sig selv og forfattervirksomheden skulle passes: Forlagsdirektør kunne han også kalde sig.

Erhvervslivet kaldte på Steen Viggo, når de skulle have en indføring i, hvad det ville sige at leve i det fri. Også bestyrelsesposter skulle passes. Der var vist også lige noget naturmedicin, der skulle produceres.

Jeg har sikkert glemt en masse – men ét står fast: Med Steen Viggos død har vi mistet en ven, der stillede alle sine talenter til rådighed for at bedre vilkårene i samfundet, for mennesker, der lever udsatte liv.

Steen Viggo lagde aldrig solidariteten med de svage på hylden. I Rådet for Socialt Udsatte var han garanten for, at Rådet kom tilbage til jorden, når drøftelserne af og til blev lidt højtravende. Det kommer vi til at savne. Men vi vil glæde over, at vi lærte Steen Viggo at kende – det har beriget vores liv.