Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Pressemeddelelse: Ny sekretariatschef i Rådet for Socialt Udsatte

07. apr. 2021

Rådet for Socialt Udsatte har fundet sin kommende sekretariatschef. Bente Ryberg har takket ja til at overtage ledelsesstolen på sekretariatets kontor i Rønne, når nuværende sekretariatschef Ole Kjærgaard går på pension.

Bente Ryberg er cand.scient.pol og ved at færdiggøre en master i offentlig ledelse. Hun har bl.a. erfaring som tidligere national chef i DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd) og senest som ledelsesrådgiver og projektleder i bl.a. Københavns Kommunes Socialforvaltning.

- Jeg er meget glad for, at Bente har takket ja til stillingen som ny sekretariatschef i Rådet. Hun har solid erfaring og stærke kompetencer i sekretariatsledelse og politisk interessevaretagelse fra NGO-verdenen og samtidig erfaring med arbejdet i en kommunal socialforvaltning. Det giver et godt og værdifuldt indblik i de to sektorer, som er så væsentlige for Rådets bestræbelser på at forbedre politik og praksis for mennesker i socialt udsatte positioner, siger Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Bente Ryberg har et stort netværk på det sociale område og i NGO-verdenen både nationalt og internationalt, og hun ser frem til at påtage sig arbejdet med at betjene Rådet for Socialt Udsatte og til at lede de syv medarbejdere i sekretariatet.

- Jeg glæder mig meget til at starte som sekretariatschef i Rådet, og til at understøtte Rådets vigtige arbejde sammen med dygtige og engagerede medarbejdere. Det vil være en daglig motivation at bistå Rådet i sit arbejde for at forbedre situationen for mennesker i socialt udsatte positioner. Jeg glæder mig også til at blive en del af det faglige og politiske fællesskab, som på tværs af stat, kommuner og private organisationer gør en positiv forskel på det sociale område, siger Bente Ryberg kommende sekretariatschef i Rådet for Socialt Udsatte.

Bente Ryberg tiltræder som ny sekretariatschef den 1. maj og vil i en kort overgangsfase blive supporteret af afgående sekretariatschef Ole Kjærgaard, der overdrager ledelsesopgaverne i sekretariatet.

- 1. maj går vi i gang med overdragelsen af ledelsesopgaverne, og jeg vil sige en stor tak til Ole Kjærgaard for at have været en stabil hånd på roret i rådssekretariatet i mere end 10 år. Jeg ønsker ham alt det bedste i tilværelsen som velfortjent pensionist og ser nu frem mod samarbejdet med Bente om at arbejde for, at socialt udsatte borgere deltager i samfundsdebatten om, hvordan vi skaber social forandring i vores samfund, slutter Vibe Klarup.

Yderligere oplysninger:

Formand Vibe Klarup: 26 12 18 32
Kommende sekretariatschef Bente Ryberg: 93 90 10 62