Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Pressemeddelelse: Exit Prostitution en god start, men der er brug for en national handlingsplan.

30. mar. 2017

Det er positivt, at projektet Exit Prostitution har sat fokus på at afhjælpe sociale problemer hos mennesker, der lever i prostitution. Nu bør regeringen lave en national handlingsplan på området, mener Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Rådet for Socialt Udsatte foreslår, at regeringen udarbejder en national handlingsplan på
prostitutionsområdet, og at både kommuner og NGO’er inddrages i arbejdet. Desuden bør regeringen sikre ressourcer til området, da mange socialt udsatte mennesker, der lever i prostitution, bokser med en kombination af økonomiske problemer, boligproblemer, psykiske og fysiske lidelser og misbrugsproblemer, som kræver en koordineret og til tider omfattende indsats at løse.

- Der er brug for en national handlingsplan på prostitutionsområdet for at få udbredt de erfaringer og metoder, der virker. Og i den forbindelse er det nødvendigt med en prioritering af ressourcer. Indsatsen for at hjælpe mennesker ud af prostitution bør i højere grad struktureres, og desuden inddrage de NGO’er, der har massiv viden og erfaring på området. Det kræver tværfagligt samarbejde og ressourcer at løfte den opgave, siger Jann Sjursen

Projekt Exit Prostitution har givet gode resultater for de, der deltog i projektet, men projektet var først og fremmest et metodeudviklingsprojekt. Selvom metoden (CTI) ser ud til at kunne tilpasses og anvendes på prostitutionsområdet, må man konstatere, at den ikke i sig selv er en mirakelkur, som alle kommuner står i kø for at anvende. Der er brug en målrettet indsats fra regeringens side for at få erfaringerne og metoderne udbredt på nationalt plan, og der er brug for prioritering af ressourcer til det arbejde.

- Socialt udsatte, der er i prostitution, bør have meget bedre hjælp, end tilfældet er i dag. Særligt de der ønsker at forlade et liv i prostitution, bør have hjælp. Det er positivt, at Exit-prostitution har sat fokus på området, og den metode der er brugt, kan også anvendes. Men der skal mere til – også for de udsatte, der af forskellige grunde ikke vil eller kan forlade prostitution, siger Jann Sjursen.

Yderligere oplysninger:

Formand Jann Sjursen: 30 26 49 01