Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Pressemeddelelse: Kun 600 flere i job - men 50.000 flere fattige

28. feb. 2018

Beskæftigelsesministeriet har udgivet en såkaldt effektanalyse af kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen, men har kun den ene side af effekterne med.

Analysen beregner sig frem til, at effekten på beskæftigelsen er 600 flere fuldtidspersoner og at en kontanthjælpsmodtager i gennemsnit er på kontanthjælp i ét år og godt to dage, mod ét år og knap seks dage før fattigdomsydelserne.

- Effektanalysen fra Beskæftigelsesministeriet bekræfter, at beskæftigelseseffekterne af kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen er forsvindende små. Til gengæld er effekterne på fattigdom meget store. AE har beregnet, at ca. 50.000 flere rammes af fattigdom i et år som følge af loftet og timereglen. Konsekvenser af fattigdom har Beskæftigelsesministeriet ikke med – hverken på kort sigt, hvor flere ikke vil have til dagen og vejen og slet ikke de langsigtede, hvor vi ved, at børn i fattigdom klarer sig ringere i skolen og i livet end alle andre, siger Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Baggrund
Beskæftigelsesministeriets effektanalyse:
http://bm.dk/da/Aktuelt/Pressemeddelelser/Arkiv/2018/02/Effektevaluering.aspx

AE’s analyse:
https://www.ae.dk/sites/www.ae.dk/files/dokumenter/analyse/ae_rekordmange-boern-under-fattigdomsgraensen.pdf

Yderligere oplysninger
Formand, Jann Sjursen: 30 26 49 01