Gå direkte til indhold
icon-mouse-scroll

Pressemeddelelse: Rådet for Socialt Udsatte bifalder aftale om hjemløshed: - Der er tale om et nybrud i socialpolitikken

26. nov. 2021

Langvarig i hjemløshed skal engang i fremtiden kun kunne læses om i historiebøgerne. Det er målet i afsnittet om hjemløshed i aftalen om ’Fonden for blandede byer’ indgået fredag mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten.

I aftalen kan man således læse, at det er partiernes mål at nedbringe antallet af mennesker i hjemløshed markant og gøre op med langvarig hjemløshed i Danmark.

Set med Rådet for Socialt Udsattes øjne er aftalen ambitiøs, vidensbaseret og bygger på en tæt sammenkobling mellem socialpolitik og boligpolitik

- ­For første gang sammentænkes social og boligpolitik og dermed fjernes nogle af de barrierer, som har fastholdt problemet med hjemløshed.  Aftalen et nybrud i socialpolitikken i Danmark, hvor et flertal af Folketingets partier viser, at de har lyttet til organisationer, fagfolk og borgeres opråb om, hvad der virker og hvad der ikke virker på socialområdet, siger formand for Rådet for Socialt Udsatte Vibe Klarup.

Erfaringer fra udlandet viser, at noget af det, der virker bedst, når det kommer til at få mennesker ud af hjemløshed, er metoden Housing First.

- Det er den helt rigtige vej at gå i arbejdet for at afskaffe hjemløshed i Danmark, siger Vibe Klarup.

Rådet for Socialt Udsatte glæder sig også over, at aftalen vil øge antallet af billige boliger med 4.000, hvilket er 1.100 flere boliger, end der var lagt op til i regeringens udspil. Men det er stadig 6.000 fra de 10.000 billige boliger målrettet mennesker i social udsathed, som Kraka vurderer mangler frem mod 2030.

Rådet for Socialt Udsatte ser frem til at følge hjemløsereformens implementering.

- Vi kommer til at følge reformens virkeliggørelse og løbende følge op på, om alle mennesker i hjemløshed får den støtte, de har brug for, slutter Vibe Klarup.

Yderligere oplysninger

Formand Vibe Klarup: 26 12 18 32
Pressekonsulent Martin Poul Gangelhoff: 30 55 70 98
Kommunikationskonsulent Lars Wermelin Aarestrup: 41 85 10 50 

For uddybende baggrund:
Politisk konsulent Laura Kofod: 41 85 10 64