Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Pressemeddelelse: Vigtig ny aftale om fællesskaber til bekæmpelse af ensomhed

06. nov. 2020

Nedlukningen af Danmark og de efterfølgende restriktioner som følge af COVID-19 er et samfundsanliggende, og det er den ensomhed, der følger i kølvandet på begrænsede sociale muligheder, også. Derfor glæder Rådet for Socialt Udsatte og Partnerskabet for Udsatte Voksne sig over den nye ensomhedsaftale, der afsætter 50 mio. kr. til en indsats og en række nye fællesskaber mod ensomhed.

- Coronapandemien har med krav om social afstand, selvisolation osv. sat ensomheden i Danmark under lup. Ikke mindst for mennesker med sociale problemer og sparsomme netværk var ensomhed allerede før pandemien en udfordring. Konsekvenserne af restriktioner og nedlukning kan være store rent menneskeligt, og derfor er det utroligt vigtigt, at der nu er indgået en politisk aftale om målrettet at modvirke ensomhed, siger Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Rådet for Socialt Udsatte har faciliteret arbejdet i Partnerskabet for Udsatte Voksne, som blev nedsat for at imødegå de særlige udfordringer, COVID-19 gav for socialt udsatte. I Partnerskabet har man arbejdet aktivt med at formulere en ensomhedsstrategi, hvori netop adgang til fællesskaber er en helt central del. Desuden arbejder partnerskabet på en social beredskabsplan, hvor der også er fokus på forebyggelse af ensomhed.

- Vi har set, at kreative løsninger i civilsamfundet såsom digitale væresteder, e-sport, fællesspisning og socialt samvær under åben himmel har betydet ekstremt meget for socialt udsatte ramt af ensomhed under coronanedlukningen. Det er derfor rigtig glædeligt, at der nu afsættes midler til at udbrede og udvikle på sådanne gode initiativer, så flere kan få adgang til vigtige fællesskaber, siger Vibe Klarup.

Den nyindgåede politiske aftale kan findes på social- og indenrigsministeriets hjemmeside og Partnerskabet for Udsatte Voksnes ensomhedsstrategi kan findes på Rådet for Socialt Udsatte hjemmeside.

Yderligere oplysninger:

Formand Vibe Klarup: 26 12 18 32
Konsulent Berit Johannsen: 40 42 71 75