Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Rådet for Socialt Udsatte sender anbefalinger til nyt kontanthjælpssystem til regeringen og Folketinget

17. aug. 2021

Rådet for Socialt Udsatte har fremsendt fem konkrete anbefalinger til regeringen og Folketinget, der snart starter forhandlinger om fremtidens kontanthjælpssystem. Læs Rådets brev og alle anbefalingerne her.

Kære Peter Hummelgaard

Den kommende tid skal du sammen med folketingets partier forhandle om et nyt kontanthjælpssystem.

Udformningen af kontanthjælpssystemet har stor betydning for alle kontanthjælpsmodtagere. Blandt dem kæmper mange med andre problemer end ledighed, fx fysisk eller psykisk sygdom eller sociale problemer med fx misbrug  eller hjemløshed.

Det nuværende kontanthjælpssystem er kompliceret og  har mange uhensigtsmæssigheder. Derfor hilser Rådet for Socialt Udsatte Ydelseskommissionens ambition, om at  lave et mere enkelt ydelsessystem, velkommen.

I forhold til en fremtidig aftale om ydelser er det vigtigt for Rådet, at udsatte borgere ikke længere kan fastholdes  i kontanthjælpssystemet i mange år, og at alle modtagere kan få dækket basale fornødenheder til bolig, mad og sundhed.

Vedlagt denne henvendelse findes en kort beskrivelse af Rådet for Socialt Udsattes anbefalinger ift. de kommende forhandlinger. Rådets anbefalinger er forslag til korrektioner af Ydelseskommissionens anbefalinger og har særligt fokus på aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere.

Rådet står naturligvis til disposition ift. uddybninger af anbefalingerne og yderligere input med udgangspunkt i perspektivet for kontanthjælpsmodtagere i udsatte positioner.

Henvendelsen er også sendt til Socialministeren samt Folketingets Beskæftigelsesudvalg og Socialudvalg.

Med venlig hilsen

Vibe Klarup, formand for Rådet for Socialt Udsatte

Download Rådets anbefalinger