Gå direkte til indhold
  • Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

Rådets anbefalinger om flere billige boliger sendes til regeringen og Folketinget

03. mar. 2016

Kontanthjælpsloftet skaber endnu større behov for billige boliger

Rådet for Socialt Udsatte sender anbefalinger til regeringen og Folketinget

Når kontanthjælpsloftet om kort tid gennemføres af regeringen, indvarsler det en tid, hvor efterspørgslen på de få billige boliger, der i dag er til rådighed, vil blive voldsomt intensiveret. Det viser fx dagens historie på DR.dk, hvor både CEPOS og AE-Rådet har beregnet den enlige mor Heidis fremtidige budget under kontanthjælpsloftet: et månedligt minus på 2.500 kr. En nedgang af den karakter er voldsom for mange husholdninger. Men nedgangen er desværre kendetegnende for kontanthjælpsloftet: Over 8.000 mennesker vil miste 2.000-3.000 kr., når kontanthjælpsloftet er en realitet. Rådet for Socialt Udsatte sender nu sine anbefalinger til at skaffe flere billige boliger til regeringen og Folketingets udvalg. Rådets formand Jann Sjursen siger: 

Det er vigtigt for mig at understrege, at det ikke er urealistiske luftige løsninger. Det er forslag til løsninger, som med lethed kan gennemføres indenfor en meget overskuelig periode. Men det kræver først og fremmest en politisk erkendelse af, at vi lige nu står i en faretruende situation, hvor vi risikerer, at det historisk høje antal hjemløse vil stige yderligere.

Jann Sjursen understreger, at Rådet er imod kontanthjælpsloftet. Udsigten til dets vedtagelse samt det alarmerende lave antal billige boliger gør, at der er brug for politisk handlekraft og løsninger:

Der var brug for flere billige boliger før loftet. Nu bliver der brug for MANGE flere billige boliger. En situation, hvor man skruer kraftigt ned for kontanthjælpsmodtageres eksistensgrundlag uden samtidig at anvise politiske løsninger på manglen på billige boliger, er ikke samfundsmæssigt bæredygtig – uanset politisk ståsted.  

Rådet for Socialt Udsattes rapport: ”Manglen på billige boliger” kan findes på www.udsatte.dk – og Rådets anbefalinger, der i dag oversendes til regering og Folketinget, kan findes samme sted. 

Yderligere oplysninger:

Formand Jann Sjursen: 30 26 49 01

Politisk konsulent Kirsten Munk: 41 85 10 99