Gå direkte til indhold
  • Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

Socialt udsatte drøfter fremtidens velfærd i Odense på Brugernes Bazar

29. aug. 2016

- Det er næsten tragikomisk, at Brugernes Bazar og offentliggørelsen af regeringens finanslovsforslag og 2025-plan med forslag om skattelettelser falder samme dag. Det er med til at understrege, at vi står med en række helt konkrete uløste socialpolitiske udfordringer i Danmark, som regeringen ikke har fokus på. Om en måned rammer kontanthjælpsloftet, der indgår i finansieringen af skattelettelserne, for alvor folk i hovedet, og så bliver det bestemt ikke lettere for mange borgere at løse de komplekse sociale problemer, som de kæmper med i hverdagen.  

Rådet for Socialt Udsattes formand Jann Sjursen udtaler sig forud for Brugernes Bazar, der tirsdag d. 30. august samler 1.500 brugere fra hele landet i Kongens Have i Odense. Om de konkrete sociale problemstillinger siger Jann Sjursen i øvrigt: 

Vi har i dag rekordmange hjemløse i Danmark – over 6.000, vi har en offentligt finansieret alkoholbehandling, som på ingen måde dækker det behov, der rent faktisk er – og vi har en behandlingsgaranti til stofmisbrugere, som kommunerne i flere tilfælde ser stort på. Og under neden er der en bekymrende voksende forekomst af psykiske problemer. Der er med andre ord masser af udfordringer, som har brug for politisk opmærksomhed.  

Om Brugernes Bazar

Tirsdag d. 30. august afholdes Brugernes Bazar igen i Kongens Have i Odense. Rådet for Socialt Udsatte afholder Brugernes Bazar i samarbejde med SAND, LAP og Brugerforeningen. I 2015 deltog et rekordstort antal mennesker (1.500) og i år ventes et lignende antal at komme til Odense fra alle egne af landet. Temaet for bazaren er i år ”Diagnoser – hvad betyder det for socialt udsatte?”. 

Yderligere oplysninger:

Formand Jann Sjursen: 30 26 49 01

Sekretariatschef Ole Kjærgaard: 41 85 10 95