Gå direkte til indhold
icon-mouse-scroll

Deltagelse som vejen til forandring - 12 eksempler til inspiration

21. jun. 2021

Rådet for Socialt Udsatte ønsker at sætte fokus på, hvordan vi styrker deltagelse for mennesker i socialt udsatte positioner.

Når vi spørger fx kommuner og organisationer om, hvordan mennesker i socialt udsatte positioner deltager i beslutningsprocesser mv. hos dem, møder vi ofte synspunkter som: Det er så besværligt at inkludere socialt udsatte borgere. De kommer ikke, når vi inviterer dem til møderne, og når de kommer, kan deres input alligevel ikke bruges.

Derfor udgiver Rådet dette inspirationshæfte, der indeholder 12 eksempler, som viser, at det ikke behøver at være hverken svært eller besværligt at få borgere i socialt udsatte positioners perspektiver med, når der bl.a. skal træffes beslutninger, der vedrører dem, når der skal oprettes og drives organisationer og når tilbud skal indrettes - og at det gør en forskel. Ikke kun for den enkelte borger, men for samfundet som helhed. 

Rådet håber, at hæftet kan inspirere til en ny dagsorden for demokratisk deltagelse, der sikrer, at borgere i socialt udsatte positioners deltagelse bliver noget, der vedrører os alle, og at vi alle tager ansvaret på os for at skabe de rammer, der skal til for, at deres deltagelse bliver en naturlig del af hele samfundets tankesæt.

Download eller bestil inpsirationshæftet til højre på denne side.

For mere information

Politisk konsulent
Helena Hanna Holm
Telefon:41 85 10 49
E-mail: hmhh@udsatte.dk

Bestil Publikation

icon-exit-overlay
Deltagelse som vejen til forandring - 12 eksempler til inspiration
Udfyld formularen nedenfor
Husk at udfylde felterne markeret med stjernen (*)
Dit navn
Din e-mailadresse
Navn på din organisation eller virksomhed
Din postadresse
Dit postnummer
Din by
* Alle felter med (*) skal udfyldes