Gå direkte til indhold

Fire forudsætninger for social forandring

I Rådet for Socialt Udsatte ser vi det som vores opgave at bidrage til at skabe et samfund, der tør lade sig måle på, hvordan de mest udsatte af os behandles.

Et samfund hvor det ikke er forældre, bopæl eller journal, der er afgørende for den enkeltes mulighed for at leve sit liv og deltage i samfundet som aktive medborgere. Et samfund hvor færre bliver ramt af udsathed, og flere er en del af fællesskabet. Og et samfund hvor social forandring er en mulighed for den enkelte og en fælles målsætning for os som samfund.

Det seneste år har vi i Rådet for Socialt Udsatte undersøgt, tænkt over og talt med mange gode folk om, hvordan vi skaber bedre muligheder for det, vi kalder social forandring: At mennesker reelt kan undgå at blive skubbet ud i  udsathed – og at mennesker med den rette hjælp og opbakning kan flytte sig ud af udsathed, hvis de ender der.

Det fører bl.a. til denne udgivelse Forandringskraft, som er bygget op om fire forudsætninger for social forandring. De er valgt, fordi det er diskussioner og problemstillinger, der dukker op igen og igen. De er langt fra nye og kan nærmest synes banale, men vi tror, at det er helt afgørende for at skabe reel forandringskraft på social- og udsatteområdet, at vi netop gør noget ved de grundlæggende forudsætenkelninger, der gang på gang spænder ben. At vi en gang for alle beslutter og forpligtiger os til at gøre noget ved dem..

Anledningen er også, at Rådet har fået til opdrag at udarbejde et oplæg til et nyt kommissorium for det kommende Råd, der skal gælde fra 2022. Kommissoriet skal pege på, hvilken retning et nyt Råd skal bevæge sig i, og hvilke problemstillinger Rådet særligt bør kaste sig over.

Vi håber at mange vil lade sig inspirere af vores oplæg og deltage i udviklingen af vores velfærdssamfund i en retning som i højere grad muliggør social forandring.

Download eller bestil udgivelsen Forandringskraft til højre på denne side.

For mere information

Politisk konsulent
Camilla Uhrskov Jordal
Telefon:41 85 10 78
E-mail: caub@udsatte.dk

Bestil Publikation

icon-exit-overlay
Forandringskraft
Udfyld formularen nedenfor
Husk at udfylde felterne markeret med stjernen (*)
Dit navn
Din e-mailadresse
Navn på din organisation eller virksomhed
Din postadresse
Dit postnummer
Din by
* Alle felter med (*) skal udfyldes