Kira West i følgegruppe til magtudredningen

Rådets formand er udpeget til følgegruppen til forskningsprojektet magtudredningen. - Vi skal værne om og styrke den demokratiske deltagelse for alle, og det glæder jeg mig meget til at være med til, siger hun.

Kira West siddende på græsplænen i samtale med deltager.
Nyhed

Rådet for Socialt Udsattes formand, Kira West, har fået plads i den følgegruppe, som skal understøtte samspillet mellem den nye magtudredning og det omgivende samfund.

Det står klart, efter at uddannelses- og forskningsmininister Christina Egelund har sat navne på de i alt 30 repræsentanter fra blandt andet Folketinget, fagbevægelsen, erhvervslivet, medieverdenen og civilsamfundet.

- Mit fokus vil som altid være mennesker, som lever i marginaliserede og socialt udsatte positioner. Dem, som har allermest brug for et stærkt velfærdssamfund, men som samtidig er dem, der har mindst indflydelse på indretningen af det samfund, siger formand Kira West og fortsætter:

- De har svært ved at komme til orde, der hvor beslutningerne bliver truffet, og deltager slet ikke nok i vores demokratiske fællesskaber og institutioner. Og det er dem, der har magten, som har ansvar for at indrette samfundet og demokratiet, så alle kan være med.

Den nye magtudredning skal skabe forskningsbaseret viden om demokratiets aktuelle tilstand.

Det er Folketingets formand, Søren Gade, der står i spidsen for følgegruppen, som blandt andet har ansvar for at bidrage til formidlingsaktiviteter og for løbende at give input til forskergruppen.

Du kan læse mere om den nye magtudredning hos Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Emne

Kontakt

Portræt af Kristian Volden

Kristian Volden

Presse- og kommunikationskonsulent
41 85 10 21