Rådets anbefalinger til Sundhedsstrukturkommissionen

Rådets anbefalinger til Sundhedsstrukturkommissionen skal bidrage til, at mennesker i social udsathed får samme lige adgang til sundhedsvæsnet som alle andre.

Hænder over et bord, det ene sæt hænder med handsker på er ved at udføre en hepatitis c test
Nyhed

Socialt udsatte mennesker har et markant dårligere helbred end den øvrige befolkning, men det betyder desværre ikke, at de i højere grad kommer til lægen.

I stedet modtager socialt udsatte mennesker oftere akutydelser i både somatikken og psykiatrien, hvilket er en dårlig og dyr løsning for både socialt udsatte og samfundet.

Det viser SUSY Udsat-undersøgelserne.

Det nuværende sundhedssystem har mange adgangsbarrierer for socialt udsatte mennesker, og for at sikre reel lige adgang til sundhed for de mest udsatte er der derfor et stort behov for at skabe nye strukturer i sundhedsvæsnet.

Herunder finder du rådets anbefalinger:

Rådet anbefaler
Socialsygeplejerske rækker hånden frem til patient siddende på stol ved et bord på en hospitalsstue

Regeringen har nedsat en sundhedsstrukturkommission, som skal udarbejde et beslutningsgrundlag for den fremtidige organisering af sundhedsvæsnet. Målet er mere lighed i sundhed og et mere nært sundhedsvæsen, som arbejder forebyggende og sammenhængende.

Sundhedsstrukturkommissionen har fået til opgave at komme med anbefalinger til et sundhedsvæsen, ”der er sammenhængende og samarbejder på tværs af fagligheder, sektorer og geografi”, og ”hvor uligheden i sundhed både geografisk og socialt bliver nedbragt, så borgerne har lige adgang til samme høje kvalitet i hele landet og på tværs af sociale skel”.

Du kan læse mere om kommissionen her.

Kontakt

Portræt af Kristian Volden

Kristian Volden

Presse- og kommunikationskonsulent
41 85 10 21