LUK
  • Man får bare lyst til at lukke ned for alt og isolere sig, fordi man ikke har råd til at leve Mand, 27 år, om fattigdom

  • 00:10
Øvrigt
08. dec. 2017
Debat: Udsat for udflytning
For et års tid siden flyttede Rådet for Socialt Udsattes sekretariat til Rønne.Det skete som led i regeringens plan om udflytning af statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet til det øvrige Danmark -det såkaldte Udkantsdanmark. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Bornholms Tidende, den 2. december 2017, 1. sektion, side 30.
Læs nyhed
Øvrigt
06. dec. 2017
Kronik: Ny retning for socialpolitikken
Socialpolitik bør grundlæggende handle om, hvordan samfundet støtter det enkelte menneske i at kunne leve sit liv med højest mulig livskvalitet - også i modgang. Om hvordan samfundet kan skabe de rammer, der gør, at alle har mulighed for at leve et godt liv - også selvom det er på en måde, som adskiller sig fra den gængse. Også når sygdom eller sociale problemer gør det svært at passe ind i den gennemsnitlige danskers liv med 9-17-job, "villa, Volvo og vovse". Af Jann Sjursen. Indlægget er bragt i Kristeligt Dagblad den 4. december, 1. sektion, side 11.
Læs nyhed
Øvrigt
28. nov. 2017
Børne- og socialministeren udnævner nye medlemmer til Rådet for Socialt Udsatte
Børne- og socialminister Mai Mercado udpeger per 1. januar nye medlemmer til Rådet for Socialt Udsatte. Det nye råd vil fortsat have Jann Sjursen som formand og have fokus på brugerperspektiver på social udsathed.
Læs nyhed
Sundhed
13. nov. 2017
Debat: Alle har ret til en ordentlig behandling - også på Sjælland
Sundhedsvæsenet er generelt ikke godt nok gearet til at rumme socialt udsatte borgere - det viser Rådet for Socialt Udsattes undersøgelser. Af Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Sjællandske, den 11. november 2017, 2. sektion, side 15. Desuden versionering i Nordjyske Stiftstidende den 11. november samt Fyens Stiftstidende, Århus Stiftstidende og Jyske Vestkysten den 13. november. 
Læs nyhed
Udsatteråd
13. nov. 2017
Rådet udgiver video om lokale udsatteråd
Udsatte stemmer bliver flere og flere. De har brug for et lokalt udsatteråd som talerør. Men hvad er et lokalt udsatteråd? Hvad laver de? Hvem nedsætter et udsatteråd? Få svar på det, og meget mere i videoen om lokale udsatteråd.
Læs nyhed
Udsatteråd
13. nov. 2017
Pressemeddelelse: Flere kommuner bør have et lokalt udsatteråd
36 af landets 98 kommuner har i dag valgt at nedsætte et lokalt udsatteråd. Men der er brug for langt flere,mener formand for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen. Lokale udsatteråd, der fungerer som talerør forsocialt udsatte borgere i kommunerne, bør være et tema til dette års kommunal- og regionalvalg.
Læs nyhed
Hjemløshed
10. nov. 2017
Pressemeddelelse: Satspuljeaftale - indsats mod hjemløshed et skridt på vejen
Regeringen og satspuljepartierne har i dag indgået en aftale om fordelingen af midlerne i satspuljen på socialområdet. Rådet for Socialt Udsatte er glade for, at hjemløsehandlingsplanen prioriteres, men peger på, at der er behov for et mere generelt kursskifte i socialpolitikken, hvis de underliggende problemer skal løses.
Læs nyhed
Øvrigt
08. nov. 2017
Konference om social udsathed i udkantskommuner
Rådet for Socialt Udsatte inviterer til konference om social udsathed i udkantskommuner, den 13. december 2017 i Slagelse. Deltagelse er gratis og alle interesserede er velkomne.
Læs nyhed
Sundhed
07. nov. 2017
Debat: Lighed i sundhed. Alle har ret til en ordentlig behandling!
Det danske sundhedsvæsen er generelt set ikke godt nok gearet til at rumme socialt udsatte borgere. Sådan skal det ikke være, for sundhed er for alle! Rådet for Socialt Udsatte lavede tidligere i år en undersøgelse om socialt udsattes dødelighed og brug af sundhedsvæsenet. Af Jann Sjursen, Formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Kristeligt Dagblad den 7. november 2017, 1. Sektion, Side 11 (Debat)
Læs nyhed
Sindslidende
07. nov. 2017
Konference om retspsykiatri
Rådet for Socialt Udsatte afholder konference om retspsykiatri den 27. november, på Hotel Scandic Copenhagen. Deltagelse er gratis og alle interesserede er velkomne.
Læs nyhed
Øvrigt
06. nov. 2017
Rådet udgiver valgvideo: Stem, det nytter og det er nemt!
Se Rådet for Socialt Udsattes valgvideo og opfordring til at stemme herunder. Rådet for Socialt Udsatte opfordrer til, at du stemmer til kommunal- og regionalvalget den 21. november. Særligt hvis du bekymrer dig om, hvordan du skal klare tilværelsen og om du har råd til at betale husleje og til at få mad på bordet, eller hvis du beder om hjælp men ikke bliver hørt, er det vigtigere end nogensinde før, at du gør brug af din ret til at stemme. Husk at stemme den 21. november. Det nytter og det er nemt.
Læs nyhed
Sundhed
27. okt. 2017
Rådet udgiver valgvideo om sundhed: Alle har ret til en ordentlig behandling!
Se Rådet for Socialt Udsattes valgvideo om sundhed herunder Rådet for Socialt Udsatte lavede tidligere i år en undersøgelse om socialt udsattes dødelighed og brug af sundhedsvæsenet. Den viser, at selvom socialt udsatte har et væsentlig forhøjet forbrug af sundhedsydelser, så er middellevetiden for socialt udsatte 19 år kortere end for resten af befolkningen. Socialt udsattes middellevetid var 61 år i 2015 - det svarer til levetiden i den generelle befolkning i 1920’ernes Danmark – mens den generelle befolkning i dag kan forvente at blive ca. 80 år gamle.  Socialt udsatte får ikke nok ud af de mange sundhedsydelser og sundhedsvæsenet passer ikke til socialt udsatte. Sådan skal det ikke være. Hvordan vil dine kommunal- og regionspolitikere sikre bedre sundhed for socialt udsatte? Husk at stem til valget den 21. november.
Læs nyhed
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 23