Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll

Seneste nyt fra Rådet

Her kan du finde alle nyheder, pressemeddelelser, debatindlæg mv. fra Rådet for Socialt Udsatte. Du kan søge på årstal, indsatsområde eller ved at indtaste et specifikt søgeord i felterne herunder.

Uden for beskæftigelse
14. jan. 2022
Rådet og DH anbefaler beskæftigelsesministeren at give kommunerne påbud i sagen om kommunerne uretmæssige sanktionering i kontanthjælpsmodtageres ydelser
Kommunerne er gentagne gange blevet gjort opmærksom på, at kontanthjælpsmodtagere med nedsat arbejdsevne er blevet trukket ulovligt i deres kontanthjælp. Men der er ikke blevet rettet op. Derfor opfordrer Rådet og DH nu beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S) til at give et påbud.
Læs nyhed
Uden for beskæftigelse
13. jan. 2022
Debat: Udsatteråd og handicapformand om kontanthjælpsfejl: Det er på tide, at kommunerne retter op på svigtet
Kommunerne er gentagne gange blevet gjort opmærksom på, at kontanthjælpsmodtagere med nedsat arbejdsevne er blevet trukket ulovligt i deres kontanthjælp. Det svigt skal vi hurtigst muligt rette op på, men sagerne understreger også behovet for et bedre kontanthjælpssystem. Af Kira West, formand for Rådet for Socialt Udsatte, og Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer. Indlægget er bragt på Altinget: social den 13. januar 2022.
Læs nyhed
Øvrigt
20. dec. 2021
Kira West bliver ny formand for Rådet for Socialt Udsatte
Social- og ældreminister Astrid Krag har udnævnt Kira West til formand for Rådet for Socialt Udsatte. Ud over at seks nuværende medlemmer bliver genudnævnt, udpeges yderligere to medlemmer af rådet, som i de kommende fire år skal være talerør for socialt udsatte mennesker i Danmark.
Læs nyhed
Øvrigt
29. nov. 2021
Kronik: Unge lever på kanten af samfundet, ældre mangler et sted at bo - her er fire bud på at ændre det
45.000 unge er hverken i uddannelse eller arbejde. De er unge på kanten af vores samfund, som risikerer at leve et helt liv som udsatte. I den anden ende af livet mangler 400 ældre deres eget sted at bo. De sover skiftevis på sofaer hos venner, på natvarmestuer eller herberger. Deres sidste tid leves i samfundets mellemrum, hvor tryghed og støtte ofte er meget langt væk. Af Rådet for Socialt Udsatte: Vibe Klarup (formand), David Adrian Pedersen (næstformand), Christina Strauss, Cliff Kaltoft, Heinz Wolf, Kira West, Kristian Würtz, Majbrit Berlau og Nina Brünés. Kronikken er bragt i Berlingske den 29. november 2021, 11. sektion, side 20.
Læs nyhed
Øvrigt
29. nov. 2021
Pressemeddelelse: Rådet for Socialt Udsatte kalder til opgør med årtiers symptombehandling på socialområdet
Sikkerhedsnettet i vores velfærdssamfund er fyldt med store huller, som socialt udsatte mennesker ofte falder igennem. Sådan lyder det fra Rådet for Socialt Udsatte i oplægget Forandringskraft, der bliver offentliggjort på en konference mandag.
Læs nyhed
Hjemløshed
26. nov. 2021
Pressemeddelelse: Rådet for Socialt Udsatte bifalder aftale om hjemløshed: - Der er tale om et nybrud i socialpolitikken
Langvarig i hjemløshed skal engang i fremtiden kun kunne læses om i historiebøgerne. Det er målet i afsnittet om hjemløshed i aftalen om ’Fonden for blandede byer’ indgået fredag mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten.
Læs nyhed
Rusmiddelafhængighed
26. nov. 2021
Rådet opfordrer til behandlingsgaranti til mennesker med dobbeltdiagnoser
Rådet for Socialt Udsatte er bekymrede for konsekvenserne af den aftale, der er under forhandling mellem regeringen, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening vedrørende behandling af mennesker med dobbeltdiagnoser. Derfor har Rådet sendt brev til regeringen of Folketinget med tre konkrete forslag. Læs brevet herunder.
Læs nyhed
Øvrigt
19. nov. 2021
Pressemeddelelse: God aftale giver mere indflydelse til mennesker i hjemløshed og opruster strategien
Den brede aftale om den såkaldte reservepulje (SSA-reserven) til tiltag på social-, sundheds-, ældre-, beskæftigelses- og uddannelsesområdet har flere gode elementer, når det kommer til at styrke indsatserne for at hjælpe mennesker ud af hjemløshed. Aftalen møder derfor ros hos formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Vibe Klarup.
Læs nyhed
Hjemløshed
05. nov. 2021
Forslag til forbedringer af regeringens hjemløseudspil
For at komme helt i mål med intentionen i regeringen hjemløseudspil om at afskaffe langtidshjemløshed i Danmark, har Rådet for Socialt Udsatte syv forslag til forbedringer.
Læs nyhed
Øvrigt
29. okt. 2021
Rådet for Socialt Udsatte søger ny medarbejder til stilling som politisk konsulent
Leder du efter et job, hvor du kan bruge dine akademiske, politiske og relationelle kompetencer til gavn for mennesker i socialt udsathed? Kan du samarbejde, sagsfremstille og kan du få ideer til løsninger af komplekse problemstillinger? Så læs endelig videre.
Læs nyhed
Hjemløshed
25. okt. 2021
Pressemeddelelse: Stærkt udspil er et nybrud i indsatsen for at afskaffe hjemløshed
Rådet for Socialt Udsatte glæder sig over regeringens udspil til en reform af hjemløseområdet, som blev præsenteret i dag.
Læs nyhed
Hjemløshed
17. okt. 2021
Debat: Debat: Lad os sammen skabe et Danmark uden hjemløshed
I de seneste 10 år er hjemløsheden steget med næsten 30 procent, så der i dag er omtrent 6500 hjemløse i Danmark. Det er alt for mange i et rigt samfund som vores. Af Astrid Krag (S), social- og ældreminister, og Vibe Klarup, formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Avisen Danmark den 17. oktober 2021.
Læs nyhed