Gå direkte til indhold
  • icon-quote-start Jeg vil gerne have et almindeligt liv ligesom alle andre icon-quote-end Kvinde, 27 år, kontanthjælpsmodtager

icon-mouse-scroll
Øvrigt
07. apr. 2021
Pressemeddelelse: Ny sekretariatschef i Rådet for Socialt Udsatte
Rådet for Socialt Udsatte har fundet sin kommende sekretariatschef. Bente Ryberg har takket ja til at overtage ledelsesstolen på sekretariatets kontor i Rønne, når nuværende sekretariatschef Ole Kjærgaard går på pension.
Læs nyhed
Øvrigt
11. mar. 2021
Debat: Det har vi lært på socialområdet efter et år med corona
Det seneste år har blandt andet lært os, at vi har brug for større bevidsthed hos myndigheder og befolkning om, hvordan en krisesituation med nedlukning af aktiviteter i samfundet påvirker socialt udsatte. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Altinget.dk den 11.03.2021.
Læs nyhed
Øvrigt
08. mar. 2021
Socialt udsatte kvinders personlige tragedier er en fælles politisk sag
Tale af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts 2021.
Læs nyhed
Øvrigt
04. mar. 2021
Sekretariatschef til Rådet for Socialt Udsatte
Brænder du for socialpolitik, og motiveres du af at få social udsathed på den politiske dagsorden lokalt og på landsplan? Så er du måske vores kommende sekretariatschef i Rådet for Socialt Udsatte.
Læs nyhed
Årsrapporter
01. mar. 2021
Pressemeddelelse: COVID-19-pandemien har store konsekvenser for socialt udsattes sundhed og trivsel
Rådet for Socialt Udsatte udgiver 1. marts rapporten Socialt Udsattes Situation - Årsrapport 2020.
Læs nyhed
Psykisk lidelse
22. feb. 2021
Debat: Socialt udsatte svigtes i det forberedende arbejde til 10-års-planen for psykiatrien
Det er stærkt bekymrende, at den fremgangsmåde, der er valgt i det forberedende arbejde til 10-års-planen for psykiatrien, ikke inddrager socialt udsattes perspektiv. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på sundhedsmonitor.dk den 22. februar 2021.
Læs nyhed
Hjemløshed
20. jan. 2021
Nødråb fra hjemløse – COVID situationen er desperat
Rådet for Socialt Udsatte er medunderskriver på et brev til Statsminister Mette Frederiksen, Social- og Indenrigsminister Astrid Krag og Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, fordi smitten med COVID-19 lige nu spreder sig i udsattemiljøet. I brevet beder en række aktører om akut hjælp til bl.a. hjemløse, der lige nu er i risiko for at blive ramt af COVID-19 og få svære forløb.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
08. jan. 2021
Debat: Socialt udsattes vacciner
Socialt udsatte er særligt udfordrede i forhold til corona. Hjemløse kan ikke isolere sig i eget hjem, og psykisk sårbare tager stor skade af isolation. Der er brug for klart at melde ud, hvornår og hvordan socialt udsatte kan få en vaccine Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Information den 8. januar 2021, Sektion 1, side 18
Læs nyhed
Øvrigt
27. dec. 2020
Debat: Socialt udsatte kommer i klemme når bankerne lukker for kontanthævninger
Under coronakrisen lukker bankerne kontantkasserne, og kunderne må klare sig med hævekort, men det kan stille socialt udsatte borgere i en vanskelig situation. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Jyllands-Posten den 27. december 2020, 1. sektion side 31.
Læs nyhed
Psykisk lidelse
19. dec. 2020
Rådet opfordrer minstre til at nedsætte en femte arbejdsgruppe i arbejdet med 10-års-plan for psykiatrien
Rådet opfordrer til, at der bliver lavet en femte arbejdsgruppe i arbejdet med status- og udfordringsbilledet. Den femte arbejdsgruppe skal arbejde med socialt udsattes møde med psykiatrien på tværs af sektorer og systemer. 
Læs nyhed
Fattigdom
14. dec. 2020
Debat: Finansloven er landet - nytårsforsættet må være et endeligt farvel til fattigdom i Danmark
Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt i Berlingske den 13. december 2020, 1. sektion, side 46.
Læs nyhed
Ulighed i sundhed
25. nov. 2020
Debat: Værdig ældrepleje til socialt udsatte kræver særlige plejeteams og plejehjemspladser
Hvis ældrepleje til socialt udsatte skal lykkes, skal der rettes op på mange års mistillid til systemet,vog det kræver en ekstraordinær indsats fra kommunerne. Men der er gode foregangseksempler. Af Vibe Klarup formand for Rådet for Socialt Udsatte. Indlægget er bragt på Sundhedsmonitor den 25. noveber 2020.
Læs nyhed